Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
68 komentara

Plenković: Očekujemo da će se LNG realizirati za par godina

Premijer Andrej Plenković je u Dugopolju komentirao i bespovratnih 102 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju LNG terminala na otoku Krku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Dugopolju je u petak svečano obilježen početak gradnje Galenskog laboratorija vrijednog 70 milijuna kuna. Investitor ovog projekta su Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, a na postavljanje kamena temeljca stigao je premijer Andrej Plenković u društvu tri člana Vlade: ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom graditeljstva Lovrom Kuščevićem te ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem

Andrej Plenković je u Dugopolju komentirao i bespovratnih 102 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju LNG terminala na otoku Krku. 

- To je dokaz da smo na vrijeme poslali zahtjev za sufinanciranje terminala. Jučer imao sastanak s predstavnicima LNG Hrvatska, potencijalnih partnera konzorcija koji čine španjolski Energas, luksemburški Marguerite i partneri iz Litve koji su spremni ulagati. Očekujemo da će se projekt realizirati kroz nekoliko godina – kazao je Plenković. 

Što se tiče gradnje laboratorija, prva faza radova vrijedna je oko 6,8 milijuna kuna. Početak druge faze izgradnje predviđen je za osam mjeseci. Inače, Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije zapošljava preko 240 zaposlenika u 36 ljekarničkih jedinica i depoa na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. U Galenski laboratoriju, koji je jedini takav južno od Rijeke, zaposliti će se  70-ak ljudi, a očekuje se da će biti otvoren za dvije godine.

Ministar Kujundžić je ovom prilikom komentirao pojavu ospica u Splitsko-dalmatinskoj županiji kazavši kako je zabrinut zbog pojavnosti te bolesti.  

-  Neka svoje kažu epidemiolozi, očekujem da će ova situacija biti žurno razmotrena. Osobno smatram da djecu načelno treba cijepiti. Cjepivo je spasilo milijune života. Ne treba se bojati – kazao je Kujundžić. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message