Obavijesti

News

Komentari 68

Plenković: Očekujemo da će se LNG realizirati za par godina

Plenković: Očekujemo da će se LNG  realizirati za par godina
1

Premijer Andrej Plenković je u Dugopolju komentirao i bespovratnih 102 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju LNG terminala na otoku Krku

VIDEO

U Dugopolju je u petak svečano obilježen početak gradnje Galenskog laboratorija vrijednog 70 milijuna kuna. Investitor ovog projekta su Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, a na postavljanje kamena temeljca stigao je premijer Andrej Plenković u društvu tri člana Vlade: ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom graditeljstva Lovrom Kuščevićem te ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem

Andrej Plenković je u Dugopolju komentirao i bespovratnih 102 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju LNG terminala na otoku Krku. 

- To je dokaz da smo na vrijeme poslali zahtjev za sufinanciranje terminala. Jučer imao sastanak s predstavnicima LNG Hrvatska, potencijalnih partnera konzorcija koji čine španjolski Energas, luksemburški Marguerite i partneri iz Litve koji su spremni ulagati. Očekujemo da će se projekt realizirati kroz nekoliko godina – kazao je Plenković. 

Što se tiče gradnje laboratorija, prva faza radova vrijedna je oko 6,8 milijuna kuna. Početak druge faze izgradnje predviđen je za osam mjeseci. Inače, Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije zapošljava preko 240 zaposlenika u 36 ljekarničkih jedinica i depoa na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. U Galenski laboratoriju, koji je jedini takav južno od Rijeke, zaposliti će se  70-ak ljudi, a očekuje se da će biti otvoren za dvije godine.

Ministar Kujundžić je ovom prilikom komentirao pojavu ospica u Splitsko-dalmatinskoj županiji kazavši kako je zabrinut zbog pojavnosti te bolesti.  

-  Neka svoje kažu epidemiolozi, očekujem da će ova situacija biti žurno razmotrena. Osobno smatram da djecu načelno treba cijepiti. Cjepivo je spasilo milijune života. Ne treba se bojati – kazao je Kujundžić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...