Obavijesti

News

Komentari 19

Plenković: 'Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na dužnosti'

Plenković: 'Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na dužnosti'
1

Istaknuo je i postignuća Vlade naglasivši da je pandemija itekako utjecala na njihove poteze i daljnji tijek presjedanja. Smatra da je presjedanje počelo odlično te da su u prvom mjesecu ostvarili temeljni cilj

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je izjavio kako je Hrvatska u presjedanju Europskom unijom izvukla maksimum s obzirom na pandemiju. Uz to komentirao je i trenutnu situaciju te potez predsjednika Zorana Milanovića povodom Dana državnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:16

- Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade, da je netko uhićen, a da je bio na dužnosti. Sve drugo su primjeri sukoba interesa, a to su bile indicije i sumnje. Osim jednog ministra koji je sad u procesu zbog nečega što se dogodilo puno prije nego što je postao ministar. Nema niti jednog primjera koji bi imao veze s ovim - rekao je Plenković.

Istaknuo je i postignuća Vlade naglasivši da je pandemija itekako utjecala na njihove poteze i daljnji tijek presjedanja. Smatra da je presjedanje počelo odlično te da su u prvom mjesecu ostvarili temeljni cilj, a to je uređeni Brexit. 

Plenković je nabrojao i niz sastanaka koje je organizirala Hrvatska i potom napomenuo: 

- Na hrvatsku inicijativu promijenjene su odluke koje su blokirale tri utjecajne države članice kada je riječ o pregovorima sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Održan je zajednički  sastanak na vrhu, držali smo nebrojene sastanke na temu korona virusa, turizma, zdravstva i financija. Kada se sve zbroji, ostvarili smo puno toga, izvukli smo maksimum. 

Uhićenja 

- DORH i policija su samostalna tijela i ako imaju saznanja da postoje kaznena djela, oni moraju postupati, to je ključ neovisnog djelovanja tijela. Uvijek je dobar trenutak za borbu protiv korupcije, nitko ne smije imati saznanja o takvim akcijama niti imati uplive u njih. 

'Zoran Milanović kada govori o žetončićima misli na suradnike'
'Zoran Milanović kada govori o žetončićima misli na suradnike'

Potez Milanovića

- Što se tiče njegovog bojkota, mislim da je to ispod razine institucije predsjednika. Vlada Ivice Račana, 2001. godine je promijenila datum Dana državnosti koji je postojao od 1991. i obilježavao se svečano. Promjena datuma dovela nas je do toga da se ključne državne blagdane počelo banalizirati. Smisao Dana državnosti je da cijeli narod shvati bitne trenutke svoje povijesti. HDZ je uvijek poštovao 25. lipnja, a ovo što je on učinio jučer nije respekt prema državi i tu je razlika između onih koji su uključivi i onih koji su isključivi. To je glavna poruka 

Škorin aktivizam 

Miroslav Škoro je u prvom krugu predsjedničkih izbora radio u korist SDP-a te svojim aktivizmom mobilizirao ljevicu. 

- Svaka fragmentacija biračkog tijela vodi jačanju ljevice. Nadam se da birači neće dopustiti isti scenarij u šest mjeseci - istaknuo je premijer. 

Škoro opleo po Milanoviću i Plenkoviću: 'Vođama političkih kartela baš ne cvjetaju ruže'
Škoro opleo po Milanoviću i Plenkoviću: 'Vođama političkih kartela baš ne cvjetaju ruže'

Rad nedjeljom 

- HDZ i vlada su dvije godine radili na pripremi izmjene Zakona o trgovini tako da se omogući građanima da busu s obiteljima bar jedan dan u tjednu, bar oni koji rade u uslužnim djelatnostima. Nije isto je li slobodan dan nedjelja ili neki drugi dan u tjednu. Gledali su se financijski efekti, uzelo se u obzir da je hrvatska turistička zemlja. Prijedlog zakona ima 14 radnih nedjelja. Po nama našli smo model koji će uključiti i jedno i drugo, s tim idemo u javnu raspravu nakon konstruiranja Hrvatskog sabora - dodaje. 

- Razgovaramo s Marijanom Petir. Mislim da smo postigli dogovor i da će biti s nama na ovim izborima - otkrio je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"