Obavijesti

News

Komentari 116

Plenković: Protiv Rimac će ići stegovni postupak, nju i ostale trebali bi isključiti iz stranke

Plenković: Protiv Rimac će ići stegovni postupak, nju i ostale trebali bi isključiti iz stranke
1

Raspravili smo situaciju i koja se tiče Josipe Rimac i cijelog slučaja. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti i zadužili smo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke, rekao je Plenković

VIDEO

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća stranke, a nakon što je završila predsjednik stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se novinarima.

Goruća tema posljednjih dana bila je afera Josipe Rimac.

POGLEDAJTE VIDEO: Rimac je razvila mrežu utjecaja

Pokretanje videa...

video vijesti 01-06 01:17

- Raspravili smo situaciju i koja se tiče Josipe Rimac i cijelog slučaja. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti i zadužili smo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih involviranih - rekao je Plenković.

Treba li Josipu Rimac i druge članove stranke upletene u "aferu vjetroelektrane" isključiti iz HDZ-a?

- Da, bez ikakvih dilema. Iz ovoga što svi vi čitate bilo bi jako loše da netko tko radi za svoj račun, a ne za ono za što ima ulogu u Vladi. To je jednostavno nedopustivo - rekao je pa dodao:

- HDZ je privržen borbi protiv korupcije i ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a među hrvatskim biračima.

Zagreb: Andrej Plenković primio članove Viteškog alkarskog društva

HDZ još nije usvojio program i strategiju za izbore, no to će učiniti 8. lipnja.

- Do tada će program biti finaliziran sa svim organizacijama, a liste ćemo usvojiti 15. lipnja kao što je to praksa HDZ-a pred krajnji rok za predaju uoči izbora - rekao je Plenković.

Nakon sjednice postalo je jasno i tko će biti nositelji izbornih jedinica. U prvoj izbornoj jedinici nositelj će biti premijer Andrej Plenković, u drugoj Gordan Jandroković, 3. Žarko Tušek, 4. Ivan Anušić, 5. Zdravko Marić, 6. Davor Božinović, 7. Tomo Medved, 8. Oleg Butković, 9. Ivan Malenica, 10. Vili Beroš, 11. Zdravka Bušić.

Plenković je dodao da će o ostalim imenima obavijestiti za dva tjedna, no potvrdio da će na parlamentarne izbore s HDZ-om ići i Marijana Petir, bivša potpredsjednica HSS-a te članica Europskog parlamenta, koja je odbila Miroslava Škoru kako bi na izbore izašla s HDZ-om.

Dodao je i da se raspravljalo o prijedlogu Europske komisije za sredstva gospodarskog oporavka iz kojih bi Hrvatska na raspolaganju imala 10 milijardi eura, uz još više od 10 milijardi koje će ići iz redovitog sedmogodišnjeg proračuna, dodajući da će Hrvatska tako na raspolaganju imati više od 20 milijardi eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..