Obavijesti

News

Komentari 2

Plenković u Krapini: Politika Vlade ravnomjerni regionalni razvoj i stvaranje jednakih šansi

Plenković u Krapini: Politika Vlade ravnomjerni regionalni razvoj i stvaranje jednakih šansi

Plenković kaže kako je Vlada učinila sve da se projekti realiziraju na najbolji mogući način, u okvirima financijskih mogućnosti u kojima se nalazi Hrvatska.

VIDEO

U povodu Dana grada Krapine, Župe sv. Nikole biskupa i obilježavanja 830 godina od prvog spominjanja Krapine, u srijedu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, a premijer Plenković na svečanosti je istaknuo da je Vlada privržena politici ravnomjernog regionalnog razvoja

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović naveo je nekoliko najznačajnijih ulaganja i projekata koji su odrađeni ili su u tijeku, odnosno u fazi pripreme.

„Značajan iskorak u odnosu na druge napravljen je projektom brzog Interneta, vrijednog 60 milijuna kuna te financiranog sredstvima EU fondova i Hrvatskog Telekoma. Kroz Fond solidarnosti ove smo godine realizirali projekte u vrijednosti od oko 3,5 milijuna eura, od čega su 3,2 milijuna bespovratna sredstva”, rekao je Gregurović.

Jedan od ljepših rođendanskih darova za Dan grada je najava predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da će se graditi četiri nova veteranska centra na razini hotela s četiri zvjezdice, od kojih je jedan upravo u Krapini, dodao je gradonačelnik.

Gregurović je istaknuo da će se s Ministarstvom regionalnog razvoja potpisati ugovor za ITU mehanizam, pri čemu je za Grad Krapinu osigurano 13,5 milijuna eura.

Okupljenima se obratio i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader koji je pohvalio rad gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća i svih koji vode Krapinu.

„Kad sam Zorana Gregurovića upoznao prije 15 godina, bio je predsjednik DVD-a, vidio sam da se radi o ambicioznom predsjedniku i rekao sam mu da će daleko stići. Iz ovih rezultata i podataka koji su prezentirani ovdje, vidi se da se u Krapini radi na svakom koraku i da možete biti ponosni”, poručio je Sanader.

Premijer Plenković rekao je na svečanoj sjednici da je Vlada privržena politici ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske i stvaranju jednakih šansi diljem domovine. Dodao je kako je Vlada učinila sve da se projekti realiziraju na najbolji mogući način, u okvirima financijskih mogućnosti u kojima se nalazi Hrvatska.

Nagrada za životno djelo  pedijatrici Nevenki Radak

Od gradonačelnika Gregurovića čuo je da u Krapini koja ima nešto više od 13 tisuća stanovnika, radi njih više od 5.500, a nezaposleno je oko 200 ljudi.

„To govori ključnu poruku koju često ističemo i na nacionalnoj razini. Prije otprilike sedam godina je omjer onih koji rade i onih koji ne rade, bio šest zaposlenih i jedan nezaposleni, a danas je taj omjer 16 prema jedan u Hrvatskoj, a vi ste tu, čini mi se, čak i bolji. To govori da je ukupna situacija i kontekst u kojem se zemlja nalazi danas, na pragu 2024.,  takav da smo realizirali nekoliko ključnih strateških ciljeva države”, rekao je Plenković.

Naglasio je da su ulazak u eurozonu te europski stabilizacijski mehanizam Hrvatsku učinili financijski i ekonomski snažnijom i stabilnijom zemljom.

„Kada to stavimo u kontekst podataka o gospodarskom rastu, osobito ovaj recentni podatak od 2,8 posto u trećem kvartalu, što potvrđuje trend onih projekcija koje Vlada i Ministarstvo financija drže, a to je da će rast u ovoj godini također biti 2,8 posto, gdje se rapidno smanjuje udio javnoga duga u BDP-u, ove godine će biti na 60,7 posto, a sljedećih nekoliko godina idemo prema 55 posto, što su itekako dobri rezultati”, kazao je Plenković.

Kada se spomenu realizacija strateškog projekta LNG Terminala na Krku, Pelješkog mosta, druge cijevi tunela Učka, koridora 5C, investicija u prometne infrastrukture diljem Hrvatske, pa i važna dionica brza Varaždin- Ivanec- Krapina, može se reći da se u četvrtom desetljeću hrvatske demokracije stavljaju pred sam kraj sve bitne investicije, koje će omogućiti jednaki razvoj i jednake šanse za sve u Hrvatskoj, bez obzira gdje živjeli, rekao je premijer Plenković.

Poruka koja mi se čini važnom u razdoblju koje je pred nama, je da nastavimo u ovoj sinergiji suradnje s Gradom Krapinom, naravno i s Krapinsko-zagorskom županijom, dodao  je.

"Brojni projekti, pa i oni koje ste kandidirali za različite natječaje, prilika je da ovaj razvoj hrvatskoga sjevera kroz projekt Sjever, kroz druge aktivnosti ministarstava, u svim mogućim aspektima bude jednako uspješan, kao što je to bilo i dosada”, zaključio je Plenković.

Na svečanoj su sjednici uručena i priznanja i nagrade Grada Krapine, a nagrada za životno djelo uručena je pedijatrici Nevenki Radak, za izniman doprinos unapređenju zdravstvene skrbi djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena