Obavijesti

News

Komentari 14

Premijer Plenković tvrdi: U prvom dijelu pandemije smo postigli zavidne rezultate

Premijer Plenković tvrdi: U prvom dijelu pandemije smo postigli zavidne rezultate
1

Snažnim gospodarskim mjerama Vlada je čvrsto stala iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca te spasila više od pola milijuna radnih mjesta i sto tisuća poduzeća, kaže premijer

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je građanima uputio čestitku u povodu Dana neovisnosti, spomendana na povijesne odluke Hrvatskog sabora o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika.

Ovogodišnji Dan neovisnosti obilježavamo kao spomendan na povijesne odluke Hrvatskog sabora, na donošenje Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske kojima je potvrđena volja hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države, ističe se u čestitki premijera Plenkovića.

Na putu osamostaljenja i međunarodnog priznanja suočili smo se s velikosrpskom agresijom te je hrvatski narod za svoju slobodu i neovisnost podnio veliku žrtvu. Uz trajnu zahvalnost i duboko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji ustrajno gradimo društvo koje počiva na domoljublju te univerzalnim vrijednostima slobode, demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene pravednosti, poručuje premijer.

"Danas više nego ikada prije Hrvatska je snažno pozicionirana kao uvažena i respektabilna članica međunarodne zajednice. Dugo i predano pripremali smo se za naše prvo predsjedanje Vijećem Europske unije koje sada uspješno privodimo kraju, tijekom kojega smo se na najbolji mogući način nosili s nizom izvanrednih zbivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suočeni s pandemijom koronavirusa, globalnom krizom bez presedana, odgovornim ponašanjem i pravovremenim mjerama postigli smo zavidne rezultate u prvom poluvremenu te sačuvali zdravstvenu sigurnost građana. Snažnim gospodarskim mjerama Vlada je čvrsto stala iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca te spasila više od pola milijuna radnih mjesta i sto tisuća poduzeća.

Zajedničkim naporima ususret izazovima koji su pred nama nastavit ćemo poduzimati mjere koje će štititi zdravlje i živote svih hrvatskih građana. Istodobno, na valu dosadašnjih postignuća, osigurat ćemo gospodarski oporavak Hrvatske te što veću ekonomsku i društvenu aktivnost. Pritom ćemo i dalje provoditi sve potrebne reforme koje će našoj državi i društvu nastaviti podizati kvalitetu života i kupovnu moć građana", stoji u čestitki kojom je premijer uime hrvatske Vlade i svoje osobno, svim sugrađanima, Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i inozemstvu, čestitao Dan neovisnosti.

'Jedini interes i odgovornost je stvaranje uvjeta za sigurnost građana'

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković  čestitao je građanima Dan neovisnosti  te istaknuo da danas, kada imamo neovisnu hrvatsku državu, jedini interes i odgovornost treba biti daljnje osnaživanje svih demokratskih vrijednosti i stvaranje uvjeta za sigurnost građana.

U čestitki je podsjetio na 25. lipnja 1991.

"Dana 25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Te dvije odluke predstavljale su ustavnopravni temelj za samostalnost i neovisnost Hrvatske o kojima se hrvatski narod plebiscitarno izjasnio na referendumu u svibnju iste godine.

Time su ostvarene težnje hrvatskog naroda o pravu na samobitnost i neovisnost u samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj. Datum 25. lipnja 1991. ostat će trajno ispisan u hrvatskoj povijesti kao dan koji je konačno potvrdio višestoljetnu samosvijest hrvatskih ljudi o vlastitom identitetu i njihovu odlučnost da ga razvijaju u vlastitoj domovini", napisao je Jandroković.

Istaknuo je da su Domovinski rat i njegove vrijednosti temelj postojanja današnje Hrvatske.

"U obrani suvremene hrvatske državnosti, slobode i demokracije, mnogi hrvatski branitelji izgubili su svoje živote. Stoga su Domovinski rat i njegove vrijednosti temelj postojanja današnje Hrvatske, a naša obaveza je da ih čuvamo i ostavimo u nasljeđe budućim naraštajima", poručio je Jandroković.

"Danas kada imamo neovisnu hrvatsku državu", dodao je, "naša odgovornost i jedini interes, posebno u  ovom vremenu punom izazova, moraju biti daljnje osnaživanje svih demokratskih vrijednosti te stvaranje uvjeta za sigurnost naših građana, demografski opstanak, bolji životni standard, otpornije gospodarstvo te svekoliki boljitak hrvatskog društva".

Na kraju čestitke, predsjednik Hrvatskog sabora svima je poželio sretan Dan neovisnosti.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.