Obavijesti

News

Komentari 62

Ivo Josipović: Borba protiv četničkih ideja bila je pravedna

Ivo Josipović: Borba protiv četničkih ideja bila je pravedna
23

Vaš sin je naš junak, vaš sin je i naš sin, vaš sin je sve ove vrijednosti koje baštinimo i koje ćemo ostaviti djeci u naslijeđe, poručio je predsjednik Mariji Jović

VIDEO

Dvadeset i jedna godina prošla je od pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića u sukobu na Plitvičkim jezerima poznatom kao Krvavi Uskrs. Kao i svake godina do sada, počast Joviću došao je iskazati državni vrh, kao i mnoge braniteljske udruge.

Prije same svečanosti kojoj je nazočio predsjednike Hrvatske Ivo Josipović, predstavljena je Monografija specijalne jedinice policije Rakitje 90./91. na kojoj je nazočio ministar branitelja Predrag Matić.

Na svečanosti na kojoj se i ove godine okupio veliki broj ljudi, predsjednik Ivo Josipović najprije se obratio Mariji Jović, majci poginuloga Josipa, koja je i ove godine u suzama slušala lijepe riječi o svome sinu.

- Gospođo Jović, poštovana obitelji Jović, vaš sin je naš junak, vaš sin je i naš sin, vaš sin je sve ove vrijednosti koje baštinimo i koje ćemo ostaviti svojoj djeci u naslijeđe. Hvala vam što ste rodili i što ste odgojili svog sina, hvala vam kao i svim braniteljima i svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu jer ste svi vi dali neizmjeran doprinos našoj budućnosti - kazao je predsjednik.

Istaknuo je da danas "slavimo slobodu, slavimo mir, hrabrost, junaštvo, domoljublje, pravednost".

- Bilo je hrabro i bilo je pravedno ovdje na Plitvicama prvi stati i braniti hrvatsku domovinu. Bilo je hrabro i pravedno pobijediti u Domovinskom ratu, štiti vrijednosti koje su dio našeg ustavnog poretka.

Predsjednik je objasnio kako svako vrijeme nosi svoje izazove, tada teže nego danas no postoje izazovi u naporu da građanima osiguraju bolji životni standard i da "spriječimo sve one koje bi željeli kotač povijesti vratiti natrag. I kako se 90-ih bilo hrabro i pravedno boriti protiv četničkih ideja, kao što je to bilo i 40-ih godina, tako i danas kada neki žele vratiti kotač povijesti, moramo mu reći ne".

- Na kraju želim da vrijednosti Domovinskog rata budu uvijek na pameti onima koji vode ovu našu lijepu i dragu domovinu. Podsjećam, sloboda, demokracija, poravednost, ljudska prava, mir, ali i druge vrijednosti, ovdje su posađene, ovdje na ovom mjestu gdje je život izgubio Josip Jović, redarstvenik koji simbolizira sve te vrijednosti - zaključio je Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao