Obavijesti

News

Komentari 46

Po 100 kn božićnice u Svetom Đurđu dobilo svih 300 krava

Po 100 kn božićnice u Svetom Đurđu dobilo svih 300 krava
1

Općina Sveti Đurđ iz svog je proračuna osigurala isplatu božićnica svim kravicama s područja općine. Svaka od 300 kravica dobila je po 100 kuna

VIDEO

Varaždinska županija jedinstvena je u Hrvatskoj po isplati dječjih božićnica koje je Grad Varaždin odlučio isplatiti svoj djeci s područja grada mlađoj od 18 godina. Ali to nije sve iz te županije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Općina Sveti Đurđ iz svog je proračuna osigurala isplatu božićnica svim kravicama s područja općine. Svaka od 300 kravica dobila je po 100 kuna.

- U ovoj lošoj situaciji svaka nam je kuna i pomoć dobrodošla. Sretan sam i to puno znači meni i obitelji te ćemo novac iskoristiti za oplodnju. Dobro je da se lokalna samouprava sjetila malo potpomoći i nas proizvođače mlijeka - rekao je Josip Kos iz obližnjeg Prileca, koji se uzgojem kravica bavi već 18 godina.

On trenutačno u svojim stajama ima 20 krava i 18 junica. Njegove su kravice, dakle, zajedno dobile 3800 kuna.

U općini ima 300 krava, te je odlukom načelnika Josipa Janya iz proračuna izdvojeno 30.000 kuna.

- Željeli smo barem malo stimulirati rad poljoprivrednika i pokazati im, kako god težak bio, da se njihov trud isplati. Ako i kada bude više novca u proračunu, izdvojit ćemo više za njih. Svojih 100 kuna dobila je svaka kravica u našoj općini. Dakle, i ona kućanstva koja imaju samo jednu ili dvije kravice isto kao i ona s više krava - rekao je Jany, načelnik općine Sveti Đurđ.

No ta općina, odnosno njezin načelnik, ne brinu se samo o kravama nego je i za svakog umirovljenika osigurala po 200 kuna božićnice. Načelnik misli i na studente. Tako će povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dodjeljivati jednokratnu novčanu potporu redovnim i izvanrednim studentima koji imaju do 28 godina.

Općina za svako novorođeno dijete jednokratno pomaže roditelje. Istina, iznos nije kao u Zagrebu, no i to je znakovito. Roditelji novorođenčad u 2016. godini od općine dobivaju 500 kuna jednokratne pomoći. A građanima organizira i besplatne preglede vida.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.