Obavijesti

News

Komentari 98

Po brzom postupku: Zbog 4 lipe dobio je opomenu HZZO-a

Po brzom postupku: Zbog 4 lipe dobio je opomenu HZZO-a
1

Josip Vukić morao bi platiti osam kuna bankarske naknade za dug u lipama. Supružnici kažu da bi lakše platili dug od 555 kuna nego četiri lipe poniženja

VIDEO

Platit ću ja ovaj račun. Ali ću doći u Finu s novčanicom od tisuću kuna i tražiti da mi vrate sve u lipu, revoltiran je Josip Vukić (68) iz Zadra. To je njegova jedina slatka osveta nakon što je od HZZO-a dobio dopis da mora platiti četiri lipe razlike za dopunsko osiguranje. Supruga Milica Vukić (67) otvorila je prva pismo, ali bez naočala, mislila je da je dug četiri kune. Otišla je u banku platiti račun.

- Službenica se uhvatila za glavu. Rekla je: ‘Gospođo, ovo je račun od četiri lipe’! Najprije me šokiralo, a onda mi je slabo došlo. Osjećala sam se jadno! Gospođa nije imala srca naplatiti mi osam kuna bankovne provizije za četiri lipe duga. I u pravu je, osam kuna je nama kruh za taj dan! - prepričala je Milica. Službenica joj je izlistala da su sve uredno plaćali i rekla da ode to platiti drugdje, ako želi. Revoltirani supružnici kažu da šest godina trajnim nalogom plaćaju dopunsko osiguranje.

- Kako im pada na pamet napisati dopis, priložiti uplatnicu i sve to poslati poštom da bi naplatili četiri lipe, a pritom su potrošili sto puta više novca za poštarinu, tiskanje, papir – kaže Milica. Supružnici kažu da bi lakše platili dug od 555 kuna nego četiri lipe poniženja. Iz HZZO-a su odgovorili da je Vukićev dug nastao zbog promjene cijene police, te se sitni dug stvorio nakon razmjene podataka s bankom.

- HZZO će preknjižiti uplate kod kojih se dogodio spomenuti dug čime će se izbjeći zaračunavanje kamate koje više neće teretiti osiguranike. Time će biti stornirano i dugovanje gospodina Josipa Vukića kao i dugovanje drugih osiguranika kojima se dogodio isti slučaj. Ispričavamo se gospodinu Vukiću zbog neugodnosti - odgovorili su iz HZZO-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.