Obavijesti

News

Komentari 23

Pobijedila je bakteriju EHEC: U bolnicama je bio potpuni kaos

Pobijedila je bakteriju EHEC: U bolnicama je bio potpuni kaos
1

Nicoletta je jela salatu od rajčica i krastavaca, no jela ju je i njena obitelj. Na kraju se zarazila samo ona. Liječnici su je pregledali i pustili kući, no bilo joj je sve gore

VIDEO

Nicoletta Pabst (41) iz Njemačke zarazila se bakterijom EHEC prije dva tjedna u Hamburgu. Ispričala je kako ju je bolio želudac, ali se nije zabrinjavala oko toga. Nakon što je primijetila krv u stolici, otišla je liječniku. 

- Svi smo čitali zastrašujuće vijesti o ubojitoj bakteriji E. coli u posljednjih nekoliko dana. Popričala sam sa suprugom o tome te me odmah odvezao najbližem liječniku - ispričala je Nicoletta.  Ističe da je u bolnici u koju je došla vladao kaos. Kaže kako su u bolnicu cijelo vrijeme stizali novi pacijenti zaraženi bakterijom. 

Mjesta u bolnici nije bilo. Nicoletta je ispričala kako u bolnici ni higijenski uvjeti nisu bili dobri. Kaže kako je bio samo jedan WC za muškarce i jedan za žene. 

Liječnici su joj nakon pregleda rekli da ide kući, jer nije bilo opasnosti od toga da joj bubrezi zakažu. Pregled je čekala tri sata. Nakon što se probudila sljedećeg jutra stanje joj se pogoršalo, a zbog slabosti se nije mogla ni dići iz kreveta te je njen suprug pozvao hitnu pomoć.

Odvezli su ju u bolnicu Asklepios u Hamburgu, gdje su ju smjestili u izolacijsku sobu. Liječnici su ju ispitivali koju hranu je jela, te su kazali da djeci zabrani odlazak u školu. Ipak, nitko u njenoj obitelji nije se zarazio bakterijom EHEC.

Nicoletta ne zna gdje se zarazila, a kazala je liječnicima kako je kod kuće jela salatu s rajčicom i krastavcima, ali su tu salatu jeli svi iz obitelji. Žena se prisjetila kako je prva dva dana dok je bila bolesna bila skroz iscrpljena te se jedva mogla micati. Liječila se antibioticima, a ubrzo su ju pustili da ide kući. Srećom, izliječila se, javlja Welt.de.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"