Obavijesti

News

Komentari 49

'Pobijedio razum': Khan pustio svih 40 radnika da uđu u škver

'Pobijedio razum': Khan pustio svih 40 radnika da uđu u škver
9

Stečajni upravitelj Alein Khan pustio je radnike na posao. Nije pustio jedino bivšeg izvršnog direktora i sindikalnog povjerenika. Radnici će se boriti pravnim putem

VIDEO

Stečajni upravitelj remontnoga brodogradilišta Nauta Lamjana Alein Khan ipak je popustio pritiscima radnika, te u četvrtak ujutro pustio na posao svih 40 radnika.

U škver jedino nije dopustio ulaz sindikalnom povjereniku Mariju Košti i bivšem izvršnom direktoru Ivi Baljkasu kojima je dao izvanredni otkaz.

 - Očito da je pobijedio razum i da je gospodin Khan shvatio da se ugovoreni posao mora odraditi, jer ga, koliko nam je poznato pritišću i vlasnici brodova koji čekaju dovršetak remonta i puštanje u more -  rekao je pravni savjetnik SSSH Vedran Uranija. Dodao je kako radnici imaju ugovore o radu do kraja mjeseca zbog čega očekuje da bi do tada trebali raditi.

 - Vidjet ćemo hoće li im stečajni upravitelj produžiti ugovore, jer posla ima. Doduše, on je već izjavio da tvrtka ide u likvidaciju, tako da je budućnost radnika neizvjesna -  kaže Uranija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ističe kako će se za svoja prava i dalje boriti pravnim putem i sindikalnim akcijama. Dodaje kako su on i Košta već zatražili od novog glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da ih nakon uskrsnih blagdana primi na razgovor zbog ranije podnesenih kaznenih prijava. Podnijeli su ih jer smatraju da imaju dokaze kako je brodogradilište otišlo u stečaj zbog raznih malverzacija.

Kako nam je rekao sindikalni povjerenik Košta, Khan je najprije došao s popisom od dvadeset ljudi, no na kraju je ipak pristao na razgovor kad mu je rečeno da posla ima za sve radnike.

- Ja sam mu rekao, priznajem, pobijedili ste, poštujemo pravnu državu, ali primite sve ljude jer su vam potrebni da završite sve poslove, rekao nam je Košta. 

Iako je pod otkazom, Košta je s novim direktorom utvrdio što se sve treba obaviti i koji su zadaci, pa su svi osim njega otišli raditi.

- To što sam ja vani, nema veze, imat ću više vremena za pravnu bitku, dodao je Košta, koji se svojim postupkom pokazao kao pravi sindikalni povjerenik, koji se založio za svoje kolege, iako je jedini dobio otkaz. 

Kaže kako je bio spreman raditi besplatno, samo da spasi škver. 

- Izgleda da mi je Khan učinio uslugu, sada ću se moći još više baviti policijom, DORH-om, USKOK-om i medijima kako bi se nastavio boriti za spas firme i radnih mjesta, zaključio je Košta. Posla će u Nauti biti do početka lipnja, a tada će škver sasvim sigurno u likvidaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.