Obavijesti

News

Komentari 26

Pobio im obitelj, pa majka i kćer završile na psihijatriji

Pobio im obitelj, pa majka i kćer završile na psihijatriji
10

Snježana Rošker spasila se od četverostrukog ubojice skokom kroz prozor. Ona i kćer Sanela su na psihijatriji. Sanelin dečko preminuo je noćas

VIDEO

Supruga ubijenog Siniše Roškera (43) spasila se iz kuće, u kojoj joj je pobijena obitelj, skokom kroz prozor. Ona i starija kćerka Sanela (19) završile su na psihijatriji koprivničke bolnice, piše Jutarnji list. Sanela je u vrijeme zločina bila u klubu Latino u kojem povremeno radi kao konobarica.
Njen teško ranjeni dečko Tihomir Matoić (19) preminuo je u nedjelju rano ujutro u bolnici. On je igrao nogomet i bivši je junior Dinama. Zadnju godinu igrao je za NK Križevci, ali u posljednje vrijeme nije igrao zbog ozljede. Četverostrukog ubojicu Stjepana Roškera (50) uhitili su u nedjelju oko 1.40 sati nakon telefonskog poziva u selu Đurđicu u okolici Križevaca, gdje su ga pripadnici antiterorističke jedinice i križevačke policijske postaje zatekli na stepenicama crkve s puškom u ruci. Priveli su ga na kriminalističku obradu, a u roku od 24 sata prepratit će ga županijskom istražnom sucu u Koprivnici, potvrdio je Abel Car, načelnik Policijske postaje u Križevcima. Nakon uhićenja su mu izmjerili 0,35 promila alkohola.
Zbog sudskog spora oko međe u vinogradu u subotu je u svojoj kući uzeo pušku i pištolj. Čim je ušao oko 20.30 sati u bratićevu kuću, počeo je pucati po ljudima i ubio bratića Sinišu (43), njegovu kćer Jasminu (14) i njegovu majku Đurđu (63). S tri metka u trbuh teško je ranio Tihomira Matoića (19). Nakon teškog zločina ubojica je kroz šumu pobjegao do sela Đurđica u okolici Križevaca. U nedjelju su u njegovoj kući pronašli pištolj i streljivo.
Rošker je policiji poznat otprije jer je bio evidentiran zbog vožnji u pijanom stanju, piše Večernji list i dodaje da su susjedi i poznanici rekli kako je Rošker bivši branitelj, a da nagađaju i da je bolovao od PTSP-a. Ubijeni Siniša Rošker radio je kao agronom, a njegova majka Đurđa radila je u Privrednoj banci u Križevcima. Stariju kćer Sanelu, brucošicu Filozofskog fakulteta, još su u subotu vidjeli u mjestu s ubijenim dečkom koji ju je odveo na posao.

MASOVNI UBOJICE SIJALI STRAH
DAMIR VOŠKION (47) - U studenom 2007. ubio je dvoje nećaka, oca Renata (70), brata Deana (40) i njegovu suprugu Natašu (36) u Puli. Sutkinja mu je odredila smještaj u psihijatrijskoj ustanovi i uputila ga na liječenje u trajanju od šest mjeseci. Minimalno tri godine Voškion će biti u pritvoru, a svakih godinu dana ponovno će procjenjivati njegovo stanje. Njegovo liječenje može trajati najviše 40 godina, koliko je najveća kazna predviđena za to djelo.

VLASTIMIR KIHALIĆ - U srpnju 2007. objesio se u ćeliji lepoglavske kaznionice, kamo su ga prebacili iz zatvorske bolnice. Trebao je robijati 40 godina jer je u prosincu 2005. u Petrinji iz bezobzirne osvete pištoljem ubio suprugu Željku (39), s kojom je imao dvoje djece - Atoniju (15) i Marija (16), a koja je podnijela zahtjev za razvod braka, i njezine dvije prijateljice, Nadu Kušan (39) i Vesnu Mokrović-Marinković (40), koje su je u tome podržavale. U oproštajnom pismu je naveo da mu je teško jer ga neki nazivaju monstrumom, a ne poznaju njegovu dušu. Napisao je kako je je braneći svoju obitelj pogriješio i ubio drugog.

IVAN KORADE - Od utorka 25. ožujka do četvrtka 3. travnja prošle godine zagorski je krvnik u Velikoj Veterničkoj ubio petero ljudi - Davora Petriša (36), Franju Kosa (62), Ciliku Hudić (62), Gorana Hudića (15) i policajca Marija Kusanića (32). Policajac iz Kobri bio mu je zadnja žrtva. Korade si je na kraju ispalio metak u glavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije