News

Komentari 55

Počela obnova '50 nijansi sive': Dionica od Iloka do Vukovara bit će zatvorena godinu dana

Počela obnova '50 nijansi sive': Dionica od Iloka do Vukovara bit će zatvorena godinu dana

Državna cesta D2 poznata je kao jedna od prometnijih cesta koja od Iloka vodi prema Vukovaru i dalje u središte Hrvatske

Cesta D2, unatoč potrebama, nije do sada obnovljena i prilagođena potrebama današnjeg prometa. Prošle godine je postala 'viralna'  radi fotografije agencije Pixsell, a mnogi su je nazivali i '50 nijansi sive'.

Vrijednost radova na ovoj dionici iznosi oko 20 milijuna kuna.

Zbog početka radova na obnovi dijela državne ceste DC2, točnije na dionici od Sotina do Opatovca, bit će zatvoren promet objavio je Hrvatski autoklub.

- Od 21. travnja u 10:00 sati do 19. travnja 2023. bit će zatvorena državna cesta DC2 Vukovar – Ilok između naselja Sotin i Opatovac - objavljeno je na stranicama HAK-a.

Alternativni pravac obilaska je Ulica Stjepana Radića (Sotin) – ŽC4173 – ŽC4174 Lovas -DC2 Opatovac.

Prema riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića to bi se uskoro trebalo krenuti jer se krenulo u obnovu državne ceste D2 koja će se raditi po fazama, prenosi Večernji List.

- Prošle godine popravili smo kolnik na dionici od Mohova do Šarengrada dužine 5 kilometara, a koje je ocjenjeno kao najlošije. Sada krećemo s radovima na dionici od Sotina do Opatovca, koja je također dužine 5 kilometara. U okviru radova malo ćemo „ispeglati“ serpentine na toj dionici i tako poboljšati vidljivost. Popraviti ćemo kolnik, riješiti pitanje odvodnje i drugo – rekao je Škorić.

 

 

Najčitaniji članci