Obavijesti

News

Komentari 415

Snježni kaos: Neumorni vozači pomagali jedni drugima na putu

Snježni kaos: Neumorni vozači pomagali jedni drugima na putu
31

Zbog vremenskih neprilika došlo je do nekoliko prometnih nesreća, mnoge ceste su teško prometne i brojni kamioni su zapeli u snijegu. Sudarili su se i autobus i ralica...

VIDEO

Predah od zime je iza nas, barem što se tiče gorske i središnje Hrvatske. Nakon što je zabijelio vrhove planina, snijeg je počeo padati i u nizinama. U Zagrebu je, primjerice, u samo sat vremena temperatura pala za nekoliko stupnjeva

POGLEDAJTE VIDEO:

Snježna oluja u Zagrebu! Meteorolozi najavili i do 30 centimet...

Snježna oluja u Zagrebu! Meteorolozi najavili i do 30 centimetara snijega! LiveCamCroatia

Posted by 24sata on Friday, 13 January 2017

- Na autocesti Zagreb-Varaždin se dogodio kolaps uzrokovan obilnim snjegom kod blage uzbrdice na udaljenosti 2 km do izlaza Novi Marof. Neumorni šoferi pomagali su jedni drugima da maknu kombi vozila s prikolicama na desnu traku koji nisu bili u mogućnosti pomaknuti se s mjesta unatoč montiranim lancima. Nakon dva i pol sata oslobođena je lijeva kolnička traka što je omogućilo osobnim automobilima i autobusima prolaz. Ralice su potom napravile svoje i očistile lijevu traku. Nakon 5 sati tu je i vučna sluzba koja je pomicala kamione sa zatrpane desne kolničke trake na lijevu očisćenu te im omogućila daljnje kretanje autocestom - kaže jedan od vozača kombi vozila s prikolicom.

- Autoput između Novog Marofa i Brezničkog Huma, kamioni su ostali zatrpani u snijegu. Nitko se već satima nije pomaknuo, ralice nema nigdje na vidiku - tvrdi čitatelj koji nam je poslao video snimku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

U Čakovcu je tijekom vožnje u koloni automobil izletio u jarak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:26

Čitatelji su nam poslali fotografije iz zagrebačkog predjela Mikulići gdje ralica još nije prošla pa su potpuno zarobljeni.

Zbog nevremeno je stablo palo na dva automobila u Zagrebu, u predjelu Travno. Vlasnici još nisu obaviješteni.

Zbog vremenskog kolapsa došlo je do sudara u Gospodskoj ulici u zapadnom dijelu grada Zagreba. Zbog skliske ceste automobil je prešao u suprotni smjer i tako izazvao prometnu nesreću. Intervenirali su hitna i policija. 

U Zadru je padao led veličine graška

- Na magistralnoj cesti Kutina-Virovitica je prometni kolaps, cesta je teško prometna, na svakom većem brdu stoje kamioni, neki su proklizali i prešli na drugu traku. Video je sa ceste Kutin-Garešnica - tvrdi čitatelj koji je poslao snimku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:26

- Za dionicu Kutina Garešnica je potrebno oko 20 minuta, trenutno sam ju prošao za oko sat vremena, ali imao sam sreće jer su mnogi stali iza kamiona koji su još bili iza naše kolone i nisu mogli dalje, ususret mi je išla i policija, vjerojatno pomoći - dodao je.

Ralica se sudarila s autobusom

Promet je blokiran u smjeru Ladanja (Varaždin) prema Ivanecu. Ralica je udarila u autobus, tvrdi nam čitateljica. Očevid je u tijeku.

- Garešnica je ostala bez struje. Grad je potpuno u mraku. Elektra Kutina se očitovala te su rekli da je došlo do "raspada cijelog sustava" i da do daljnjeg ne znaju kada će kvar biti otklonjen - kaže nam čitateljica iz Garešnice.

U Zagrebu cijeli dan oko 150 ekipa Zimske službe Zagrebačkih cesta posipa solju i sipinom kolnike i brdske linije, rekao je Hini glasnogovornik Zagrebačkih cesta Vlado Suša.  Posipaju se glavne prometnice, mostovi, nadvožnjaci, prilazi javnim institucijama, linije javnog gradskog prijevoza te brdske linije.

Također, četiri ekipe Zimske službe su oko 14 sati na Sljemenu počele čistiti i posipati Sljemensku cestu. Sljemenska cesta je prohodna, istaknuo je Suša. Zimska služba na raspolaganju ima 17.500 tona soli i oko 2000 tona sipine.   

Na području cijeloga Zagreba vozi se sporije, ponegdje i u kolonama, pa u prometu tramvaja i autobusa  javnog gradskog prijevoznika ZET-a ima odstupanja od reda vožnje. Sve raspoložive ekipe Zimske službe brinu o prohodnosti koridora, izjavio je Hini glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić. 

Kartu gužvi u prometu možete pratiti ovdje.

Osim u Zagrebu i Gorskom kotaru, jak snijeg pada i u Karlovcu, Varaždinu, Sisku...

snijeg

Varaždin je zabijelio snijeg

Kao i Karlovac...

snijeg

Zakrčen je izlaz na autocestu kod Varaždina

Zbog teških vremenskih uvjeta dogodila se i prometna nesreća na A1

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb prekinut je promet zbog prepriječenih teretnih vozila

A4

Čitatelj je snimio odron na cesti između Obrovca i Zatona obrovačkog

Za sav promet zatvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu. Zimski su uvjeti na autocestama: duž cijele A2 Zagreb-Macelj te A4 Goričan-Breznički Hum.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti na većini državnih cesta, a na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. 

U nekim kopnenim krajevima još uvijek pada kiša, ali i tamo će prema kraju dana polako prelaziti u susnježicu i snijeg. 

Najviše snijega očekuje se u Gorskom kotaru i Lici te u središnjoj Hrvatskoj. Nešto manje će ga biti u Slavoniji te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.  U unutrašnjosti se očekuje uglavnom između 10 i 40 centimetara novog snježnog pokrivača, a u gorju i više.

U kontinentalnim krajevima će jugozapadni vjetar poslijepodne okrenuti na umjeren, povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo potkraj dana na sjeverozapadnjak i buru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 415
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca