News

Komentari 6

Počelo Osječko ljeto: 'Drago mi je da smo i u pandemiji uspjeli zadržati kulturne manifestacije'

Počelo Osječko ljeto: 'Drago mi je da smo i u pandemiji uspjeli zadržati kulturne manifestacije'

Svečano otvaranje posjetili su Andrej Plenković, Nina Obuljen Koržinek, Nikolina Brnjac i Ivan Anušić, a ove se godine održava na čak 14 lokacija

Kao i svake godine, 29. lipnja počelo je 21. Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija u ovom dijelu Hrvatske, a njega je prvi puta posjetio i premijer Andrej Plenković.

Za razliku od prošle godine kada su i na otvorenom svi morali nositi zaštitne maskice na licima, ove godine to nije bilo potrebno. Dok su se glazbenici pripremali za koncert, gosti su polako stizali i sjedali na svoja mjesta. Ona u prvom redu ipak su bila rezervirana za gradonačelnika Ivana Radića, župana Ivana Anušića i ministre Ninu Obuljen Koržinek, Natašu Tramišak i Nikolinu Brnjac. Jedna pak, imenom ne označena stolica, čekala je premijera Plenkovića.

POGLEDAJTE VIDEO Počelo Osječko ljeto kulture

- Očekujemo spektakl. Nama je čast kada nas posjećuju visoki dužnosnici Republike Hrvatske. Nije ih prije puno bilo pa je ovo veliko priznanje za nas i za Grad Osijek što nas jako veseli – rekao je Dražen Alerić, predsjednik organizacijskog odbora OLJK-a.

U 21:00 sat uz svjetla rotacija na automobilima stigao je i premijer. S osmjehom je tako došetao do svog mjesta pored novoizabranog gradonačelnika Osijeka, Ivana Radića.

Na pozornicu je prvi stao upravo mladi Radić, pomalo nervozno pod tremom pozdravio je premijera i rekao nekoliko riječi. Zatim Anušić i naposljetku premijer Plenković koji je naglasio kako je Hrvatska bila ispred drugih zemalja kada je riječ o umjetničkim i kulturnim manifestacijama za vrijeme pandemije.

- Drago mi je da su kulturne manifestacije u Hrvatskoj uspjele održati svoju aktivnost unatoč pandemiji. Bili smo tome otvoreniji nego druge zemlje i uspjeli. Ono što volimo i cijenimo su naša kultura i baština – rekao je.

Vesel, nasmijan, no pomalo, čini se prema laganom kašlju i prehlađen tako je sišao s pozornice i još jednom 'dao šaku' mladom gradonačelniku.

Dotaknuo se tako i gorućeg problema ovoga područja, komaraca.

- Komarci su definitivno gorući problem s kojim ćemo pomoći što više možemo, dati ćemo sve od sebe da se što prije i brže riješi – rekao je na manifestaciji prije koje su temeljito automobili za zaprašivanje komaraca prolazili tom lokacijom kako građanima, ali i premijeru komarci danas ne bi smetali.

Nakon što je poslušao koncert klasične glazbe, premijer je uz svoje ministre otišao.

Osječko ljeto kulture ove se godine održava na čak 14 lokacija na kojima će biti organizirane mnoge zabave, koncerti i umjetnički programi.

Najčitaniji članci