Obavijesti

News

Komentari 279

'Alvin mi je krvario na rukama, a Viki je plakala da ga još voli'

'Alvin mi je krvario na rukama, a Viki je plakala da ga još voli'
19

U utorak je na karlovačkom Županijskom sudu počelo suđenje Bošku Šapiću koji je optužen da je 2013. nožem izbo dvojicu mladića u Vojniću. Povod je bila djevojka

VIDEO

Ne prihvaćam optužbu i ne osjećam se krivim, kazao je Boško Šapić nakon čitanja optužnice na Županijskom sudu u Karlovcu gdje mu je u utorak započelo suđenje za ubojstvo Alvina Horvatića (23) i Dejana Vučkovića (20) iz Vrginmosta. 

Šapić je u sudnicu doveden u lisicama. Tijekom suočavanja sa svjedocima i roditeljima ubijenih mladića, kao i tijekom čitanja optužnice, cijelo je vrijeme držao pognutu glavu.      

Podsjetimo, Šapić je zbog ljubomore u studenom prošle godine ispred narodnjačkog kluba Heart u Vojišnici kod Vojnića nakon kraćeg sukoba nožem usmrtio dvojicu mladića. Krvoproliće je izazvao trenutak kada je Alvin poljubio i zagrlio svoju bivšu, a tadašnju Šapićevu djevojku, fatalnu Viktoriju Jakuš Mejarec - Viki

Tužiteljstvo: Ubojstvo je izazvala ljubomora

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Državno odvjetništvo Šapića tereti da je kobne večeri nožem od devet centimetara Horvatića ubo sedam puta te mu zadao pet ubodnih i dvije rezne rane, a Vučkovića nožem zarezao u predjelu vrata. Od zadobivenih ozljeda obojica mladića su na mjestu preminula. Odvjetništvo će tijekom postupka dokazivati da je Šapić počinio kazneno djelo teškog ubojstva Horvatića jer ga je ubio iz niskih pobuda, a koje je izazvala jaka ljubomora izazvana odnosom Horvatića i Viktorije čime je kod Šapića izazvan jak stupanj ljubomore i brutalnosti te ubojstvo Dejana Vučkovića. 

Obrana negira da je okrivljenik počinio ubojstva te će tijekom dokaznog postupka pokušati dokazati da se radi o prekoračenju nužne obrane.

Šapićev branitelj Ljubiša Drageljević je dodao da je njegovu branjeniku iskreno žao zbog ovakvog razvoja događaja koji je doveo do ovakvog ishoda.   

Brat ubijenog: Viki je govorila da ih samo nož može rastaviti

Na današnjem ročištu svjedočilo je sedmero svjedoka. Brat ubijenog Dejana, Bojan Vučković (20) je iskazao da je kobne večeri s pokojnima, bratom Dejanom i Alvinom bio u kafiću u Vrginmostu, gdje su navodno počele Boškove prijetnje. 

- Igrali smo pikado, a Viktorija i Boško su sjedili za stolom. Zezali smo se i Alvina sam zadirkivao je li prebolio Viktoriju. Na to je Viktorije dobacivala da ih samo nož može rastaviti, dok je Boško na izlasku iz kafića dobacio „past će mrtva glava, j… vam mater bosansku - kazao je Dejan na što ga je okrivljenikov odvjetnik upitao kako komentira to što nitko od svjedoka te večeri u kafiću nije vidio niti Boška niti Viktoriju, na što je kazao da ih je on vidio i da su bili tamo. 

Prijatelj: Viki je bila u vezi s Boškom, ali je i Alvinu slala poruke

Nakon Bojana, svoj iskaz je dao i Vlado Vrga, Alvinov kolega i prijatelj, a koji ga je kobne večeri odvezao do Vojnića. Kazao je da je Alvin tri godine bio u vezi s Viktorijom te je nekoliko dana prije ubojstva doznao da je ona u vezi s Boškom, ali tvrdi da se i dalje viđala s Alvinom i slala mu poruke. 

- Alvin je bio dobar dečko. Kobne večeri me pozvao da dođem u kafić u Vrginmostu. Odvezao sam ga kući po mobitel jer je kazao da mora povratiti svoju bivšu djevojku. Otišao sam kući, a oko 21.40 sati me ponovno nazvao i molio da ga vozim kod djevojke u Vojnić. Došli smo u klub Heart, naručio mi je piće i nestao je. Nakon desetak minuta je uletio na ulazna vrata i užurbano, ljutito te uplašeno mi doviknuo: "Vlado, izađi brzo". Nisam shvaćao da je nešto ozbiljno. Krenuo sam van i sa stepenica u mraku vidio upaljen automobil te vozača u autu i Alvina kraj otvorenih vrata iza kojih je stajala skupina od pet, šest momaka. Alvin je vozača izvlačio iz automobila, psovao je i kazao: "Sad ćeš vidjeti".  Izvukao je Boška, okružila ih je skupina. Sve se odigralo jako brzo. Kraj mene je prošao mladić, držao se za vrat. Rekao mi je: "Zovite Hitnu, grkljan mi je prerezao", te stao kraj vrata kluba i pao. U to je do mene došao Alvin i kazao: "Vozi me na Hitnu, ja sam gotov". Kleknuo sam, okrenuo ga na bok i držao mu glavu. Na to je prišla Viktorija i počela vrištati: "Joj Vlado, hoće li ostati živ? Ja njega još uvijek volim". Vidio sam da Alvinu nema spasa pa sam je otjerao, a on mi je ubrzo umro na rukama - rekao je Vlado te dodao da mu je Alvin jednom prilikom kazao da više nije s Viktorijom, ali ih je i nekoliko dana prije kobnog događaja vidio zajedno, kao u još nekoliko navrata, a čuo je i da mu Viktorija stalno slala poruke.        

Suđenje se nastavlja u srijedu i četvrtak kada se očekuje i svjedočenje fatalne Viktorije - Viki. Šapić će obranu iznositi na kraju postupka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag