News

Komentari 1

Počinje saniranje 47 klizišta u Zagrebačkoj županiji: Projekt je vrijedan 4,9 milijuna kuna

Počinje saniranje 47 klizišta u Zagrebačkoj županiji: Projekt je vrijedan 4,9 milijuna kuna

Klizišta će se sanirati na području grada Jastrebarskog te općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica i Pisarovina, priopćeno je iz Zagrebačke županije

Na području Zagrebačke županije kreće sanacija 47 klizišta ukupno vrijedna 4,9 milijuna eura, za što je Županija osigurala bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti EU, a ugovore s izvođačima radova u ponedjeljak je potpisao župan Stjepan Kožić.

Klizišta će se sanirati na području grada Jastrebarskog te općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica i Pisarovina, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

„S obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u šest grupa. Danas potpisujemo ugovore za pet grupa u vrijednosti 4,6 milijuna eura, a početkom ožujka bit će potpisan ugovor za posljednju grupu vrijedan 300.000 eura“, rekao je Kožić.

'Već ovog tjedna počinju radovi'

U ime izvođača radova, direktor tvrtke Vodoprivreda Zagorje d.o.o. Tomislav Harapin istaknuo je kako je građevinska operativa spremna te da će već krajem ovog tjedna radovi početi istovremeno na više lokacija.

Župan Kožić rekao je i da se ove godine u prometnu infrastrukturu na području Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti EU ulaže gotovo 64 milijuna eura.

Tako je ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Landeka krajem siječnja ove godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao ugovore za sanaciju 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara, navodi se u priopćenju.

„Umjesto standardnih četiri klizišta godišnje, koliko si možemo priuštiti iz vlastitih sredstava, ove godine ćemo zahvaljujući sredstvima povučenim iz Fonda sanirati 82 klizišta. Pridodamo li tome ceste i mostove dolazimo do investicije koju sami ne bismo realizirali narednih 30 godina“, rekao je Landeka.

Mole se građani za strpljenje

Zamolio je stanovnike Zagrebačke županije za strpljenje zbog niza radova koji će podrazumijevati pojedinačna zatvaranja cesta i obilazne pravce.

„Ovo je povijesna investicija i prilika koju su Zagrebačka županija i ŽUC iskoristili, a koja će znatno utjecati na kvalitetu lokalnih i županijskih cesta“, rekao je Landeka.

Najčitaniji članci