Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suđenje Smiljani Srnec: 'Žalila se da je otac Fredi bio nasilan'

Josipa Vugrinec, Dražen Palfi i Romeo Kanižaj svjedočili su na sudu. Svi su naveli kada su zadnji put vidjeli Jasminu te posvjedočili o Smiljaninom karakteru i odnosima

Varaždin: Počelo suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
105 komentara

Na varaždinskom Županijskom sudu počinje glavna rasprava u sudskom postupku Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

PRATITE UŽIVO: 

10.54 - Ročište je gotovo. Iduće će biti u četvrtak. 

10.22 - Treća svjedokinja je Josipa Vugrinec.

- Jasmina, koliko se sjećam je bila dobra osoba, odlična, obadvije su bile lijepo odgojene. Smiljana je završila ekonomsku, trgovačku, nisam sigurna. Jasmina je mislim studirala ekonomiju. Znali smo pričati da je nema, nisam pitala članove obitelji Dominić gdje je Jasmina - rekla je Vugrinec. 

Istaknula je da se Smiljana znala požaliti na oca Martina zbog obiteljskog nasilja, no da se ne sjeća detalja. Dodala je kako misli da je Martin bio više sklon Jasmini, no da smatra da je to zato što je Smiljana bila doma, a Jasminu je manje viđao. 

Za Martina je rekla da je bio dobar čovjek, iako je znao "popiti kad je bio slobodan". 

Nije potpuno jasno svjedočenje Vugrinec obzirom da je istaknula na početku da se Smiljana požalila na oca, a zatim je rekla da nikada nije čula da je bio agresivan. 

10.04 - Svjedok Dražen Palfi rekao je da se Jasmine sjeća iz vremena kad je studirala i radila kao konobarica. Kaže da ju je zadnji put vidio u rujnu 2000. kada su se slučajno sreli. 

Na pitanje državne odvjetnice je li Smiljana Srnec bila sklona lažima i manipulacijama, Palfi je rekao da je to točno te da je svakodnevno išla na kladionice. 

- Jednom smo išli u Mađarsku Smiljana, njezin suprug i ja. Smiljana je kod sebe imala Jasmininu osobnu i putovnicu. Vidio sam to sa stražnjeg sjedišta. Policija nas nije pregledavala, samo su mahnuli. Smiljana mi je rekla da ima sestrine dokumente jer su slični - izjavio je Palfi. 

Na pitanje je li ikada čuo da Smiljana priča o svojoj sestri, rekao je da je rekla da je Jasmina u Francuskoj i da će doći taj utorak. 

9.57 - Na današnjem ročištu svjedočit će troje ljudi. Prvi od njih je prijatelj Jasmine Dominić, Romeo Kanižaj. 

- Poznavao sam Jasminu bili smo prijatelji nekoliko mjeseci. Zadnji put sam je vidio u zimu 1999. godine, ali nisam siguran točno kada - rekao je Kanižaj. Dodao je kako je Jasmina nekoliko puta odlazila u Njemačku. 

- Nisam s Jasminom nikada pričao o njenim problemima u obitelji. Smiljanu sam vidio u nekoliko navrata u kafiću u kojem je Jasmina radila. Smiljana kasnije u jednom navratu tražila da joj posudim novac, ali joj nisam dao - rekao je.

9:21 - Nakon čitanja optužnice Smiljana Srneca kazala je da se ne osjeća krivom.

8.32 - Smiljana je došla na sud u pratnji nekoliko policajaca. Nije govorila ništa, gledala je u pod. Čvrsto je stiskala svoje fascikle i imala preplašeni izraz lica. 

8.30 - Pogledajte video

Varaždin: Počinje suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine, iz zatvora je dovode na sud Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on Monday, October 14, 2019

Smiljani se sudi za ubojstvo, a u optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od čega je umrla.

SMILJANI KREĆE SUĐENJE Hoće li otkriti misterij star 19 godina? Znala je za škrinju?

Na početku glavne rasprave bit će ispitana tri svjedoka.

Sudac Smiljani Srnec će biti Tomislav Brđanović. On slovi kao ambiciozan, samozatajan i efikasan, piše Jutarnji list

UBOJSTVO SESTRE Čeka se njezina strana priče: Hoće li Smiljana progovoriti?

Podsjetimo, početkom ove godine je zaručnik Smiljanine starije kćeri isključio zamrzivač. Do tada ga nitko osim Smiljane nije dirao niti otvarao. No, David i njegova zaručnica otkrili su što se nalazi u škrinji. Otvorio je poklopac zamrzivača, koji je bio pun vrećica s mesom. Na jednoj je pisalo "svinjski karte 2002." Kada je razmaknuo te vrećice i druge, u škrinji je vidio ljudsku nogu. Tijelo je bilo nagurano glavom prema dolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

 
ŠOKIRANI VATROGASCI 'Nosili smo škrinju i pitali se: Što je unutra da je tako teška'

Ta je ledena škrinja kasnije, kao što smo već pisali, transportirana unutar kuće uz pomoć vatrogasaca zbog poplava. Vatrogasci su u dva navrata selili škrinju, 2001. i 2004. godine. 

- Još smo međusobno komentirali - što li u toj škrinji drže kad je tako teška - izjavili su. 

DETALJI STRAVE U PALOVCU Iznad Jasmininog leša u škrinji je bio svinjski kare još iz 2002.
Možda vas zanima i ovo:
Message