Obavijesti

News

Komentari 34

Odgodili suđenju Ivanu Mravku jer dvoje optuženih nije došlo

Odgodili suđenju Ivanu Mravku jer dvoje optuženih nije došlo
6

Optužene sumnjiče kako su Radi Buljubašiću omogućili da od svibnja 2006. godine do kolovoza 2009. godine ništa ne radi, ali da dobiva plaću i ostale povlastice

VIDEO

Suđenje bivšem predsjedniku uprave HEP-a Ivanu Mravku i četvorici rukovoditelja iste tvrtke, odgođeno je zbog bolesti dvojice optuženika. Antun Crnić i Željko Dorčić nisu se pojavili na današnjoj raspravi, a sljedeće ročište zakazano je za 14. ožujka.

- U svim predmetima moj klijent je govorio istinu. U nekima se nagodio i priznao krivnju. U ovom predmetu branit će se tvrdnjom da nije kriv - rekao je Branko Šerić, odvjetnik Ivana Mravka.

- Smiješno je pretpostaviti da bi predsjednik uprave tvrtke od 14.000 zaposlenih mogao kontrolirati svakog radnika. Obrani je otežan posao jer tužiteljstvo nigdje u optužnici nije spomenulo gdje je Buljubašić stvarno radio. Je li konobario ili radio u središnjici HDZ-a. Ako je stvarno radio u HDZ-u onda će netko iz te stranke morati doći na sud i to objasniti - smatra Šerić.

- Prije godinu i pol dana dao sam iskaz. Govorio sam istinu. Volio bih da se na mojim predmetima pravo i pravda potvrdi- rekao je Ivan Mravak koji je od 1. siječnja u mirovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mravku i četvorici sude zbog zloupotrebe položaja i ovlasti. Terete ih da su fiktivno zaposlili povratnika iz Australije Radu Buljubašića, kojem su navodno nezakonito priskrbili 624.000 kuna te tako HEP oštetili za 760.000 kuna. Optužnica je podignuta u srpnju 2011. godine.

Prema optužnici se tereti Mravka kao predsjednika Uprave HEP-a, Željka Dorčića kao direktora HEP-a, Antuna Crnića kao direktora Direkcije za pravne, kadrovske i opće poslove, Mladena Belju kao direktora jednog pogona i Aleksandra Bernika kao rukovoditelja tog pogona da su inicirali zapošljavanje Buljubašića. 

Sumnjiče ih kako su mu omogućili da od svibnja 2006. godine do kolovoza 2009. godine ništa ne radi, ali da dobiva plaću te da se koristi drugim povlasticama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a