Obavijesti

News

Komentari 24

Podigli optužnicu: Mladi par se ugušio u apartmanu u Višnjanu

Podigli optužnicu: Mladi par se ugušio u apartmanu u Višnjanu
5

Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv vlasnika i dimnjačarskog trgovačkog društva zbog smrti mladog para u agroturizmu Milena u selu Bačva kraj Višnjana. Umrli su od trovanja ugljikovim monoksidom...

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 35–godišnjaka i trgovačkog društva u kojem je okrivljenik odgovorna osoba zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Optužnicom se okrivljenom 35–godišnjem direktoru trgovačkog društva, a koje obavlja poslove ovlaštenog dimnjačara na području Višnjana, stavlja na teret da je propustio postupati sukladno odredbama iz Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova, kojom je dimnjačar dužan provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao za centralno grijanje i pripremu tople sanitarne vode, te o nedostacima obavijestiti ovlaštenog distributera koji je dužan odmah isključiti opskrbljivanje plinom dok se dimovodni objekt ne dovede u ispravno stanje. 

Ugljikov monoksid u sobu je došao preko instalacija

Uslijed tog je propusta 25. listopada 2015. u apartmanu u sklopu ugostiteljskog objekta na području Višnjana, zbog tehničke neispravnosti dimnjaka koja je uzrokovala njegovu poroznost, došlo do izlaska dimnih plinova iz dimovodnog kanala dimnjaka kroz elektro prekidač rasvjete i kroz instalaciju klima uređaja, čime je u apartmanu došlo do znatnog povećanja ugljikovog monoksida kojeg je udisalo dvoje gostiju u apartmanu te se otrovali ugljikovim monoksidom i od toga preminuli, stoji u priopćenju.

Iako u optužnici ODO-a ne spominje se o kojem je to trgovačkom društvu riječ, kao ni ugostiteljskom objektu, doznajemo da se radi o slučaju o kojem smo već bezbroj puta izvještavali, kada su Patrik Blaško iz Poreča i Lara Nikolić iz Varvari, tragično preminuli u agroturizmu Milena u selu Bačva nedaleko Višnjana u Istri.

Podsjećamo, nakon svadbenog slavlja, njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji nakon što se nisu pojavili na zajutrku. Odmah je alarmirana policija i Hitna pomoć, no mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt. Kako će kasnije pokazati obdukcija i toksikološko vještačenje, mladi par umro je od trovanja ugljikovim monoksidom, koji je u sobu navodno došao preko instalacija, a to su 2015. godine potvrdili i iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ iz Zagreba.

Otrovali su se nakon vjenčanja, još se ne zna tko je za to kriv
Otrovali su se nakon vjenčanja, još se ne zna tko je za to kriv

Dimnjačar nije dobro pregledao instalacije?

U međuvremenu Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je bilo i optužnicu samo protiv dimnjačara Đina Tomića, a koji je tada imao 23 godine i bio je zaposlen u tvrtki D.I.M.Š.O. iz mjesta Čavli. Teretili su ga da nije dobro pregledao instalacije, no kako se klupko odmotavalo uvidjelo se da on neće biti jedini koji će morati u svemu odgovarati.


Nakon dodatnih vještačenja, terenskih i drugih parnica to se sada obistinilo, pa na optuženičku klupu sjeda i Marko Bajraktarević, ujedno i vlasnik tvrtke D.I.M.Š.O..

Prema najavi odvjetnice Ingrid Barić koja zastupa obitelji poginulih, a s kojom smo u međuvremenu telefonski kontaktirali, njemu će društvo najvjerojatnije praviti i drugi, moguće i sam vlasnik agroturizma kada se pokrenu i drugi parnički postupci. Hoće li to biti u onom kaznenom ili građanskom, pokazati će kao i dosada vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca