Obavijesti

News

Komentari 23

Podigli optužnicu: U Osijeku je usmrtio glumca pa pobjegao...

Podigli optužnicu: U Osijeku je usmrtio glumca pa pobjegao...
1

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku konačno je podiglo optužnicu protiv Branislava Smiljanića (22) iz Tenja zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i bijega s mjesta događaja...

VIDEO

On je, naime, u prosincu 2019. godine u 22.36 sati automobilom naletio na osječkog glumca HNK Aleksandra Bogdanovića u trenutku dok je prelazio cestu na pješačkom prijelazu. Tri je mjeseca trajala istraga svih okolnosti ove prometne nesreće koja je šokirala osječku javnost kada se saznalo da bezobzirni vozač nema položen vozački ispit a ta mu nesreća nije bila jedina koju je skrivio.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Velika tuga za glumcem Aleksandrom Bogdanovićem: ‘Bio si velik čovjek, ljudina i pol’ 01:09
Policija nije navela svjedoke, a snimka pokazuje da ih ima!
Policija nije navela svjedoke, a snimka pokazuje da ih ima!

Za ovu nesreću Smiljanić može dobiti od 3 do 15 godina zatvora a dodatne tri može dobiti jer je pobjegao sa mjesta događaja i jer nije pružio pomoć teško ozlijeđenom pješaku. Naime, nakon što je automobilom Kia Sorento naletio na Bogdanovića, odbacivši ga nekoliko metara dalje, Smiljanić mu je nanio teške ozlijede glave no, nije stao da mu pruži pomoć nego je stisnuo gas i pobjegao. U sudaru je sa automobila otpala registarska pločica pa je policija relativno brzo pronašla počinitelja, nekoliko ulica dalje. Ustanovljeno je kako je Kia Sorento vlasništvo oca Smiljanićeve djevojke M.S. (18) koja je također bila sa njime u automobilu kobne noći, kao suvozač. Ona, pak, nije obuhvaćena ni istragom ni optužnicom iako se očekivalo da će i ona biti pozvana na odgovornost što nije obavijestila Hitnu pomoć niti bilo koga drugoga o teško ozlijeđenoj osobi koju su ostavili na pješačkom prijelazu. Prema pravnom tumačenju ona nije odgovorna jer kao suvozačica nije imala moć zaustaviti automobil kojime je upravljao njen dečko. Zašto ga nije nagovorila da se vrate na mjesto nesreće, ostaje nepoznanica.

'Život ide dalje, ali kako ću ja? Aleksandra sanjam svaku noć'
'Život ide dalje, ali kako ću ja? Aleksandra sanjam svaku noć'

Poznati osječki glumac Bogdanović umro je nekoliko dana poslije od posljedica nesreće. Nesreća se dogodila 20-tak metara od zgrade u kojoj živi sa malenim sinom i svojom suprugom koja je čula trenutak naleta automobila na svog supruga i odmah izletjela iz zgrade, trčeći prema suprugu koji je nepomično ležao na cesti i krvario. Nije vidjela vozača ni automobil. Prometnim vještačenjem utvrđeno je kako je Smiljanić u trenutku naleta na pješaka vozio 64 kilometra na sat te da, unatoč dobro vidljivom pješačkom prijelazu i prometnoj signalizaciji nije usporio kretanje. "Uslijed vozačkog neiskustva, nepoznavanja prometnih pravila i propisa, nedopuštene brzine i upravljanja vozilom bez osobitog opreza, okrivljenika se tereti da je prednjim dijelom vozila udario pješaka koji je u tom trenutku prelazio preko pješačkog prijelaza krečući se iz smjera zapada prema istoku.

Produljili pritvor vozaču koji je usmrtio glumca Bogdanovića
Produljili pritvor vozaču koji je usmrtio glumca Bogdanovića

Pješak je od siline udara odbačen i pao je uz istočni rub kolnika Ulice kneza Trpimira i pritom zadobio višestruke teške tjelesne ozlijede uslijed kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, preminuo 25. prosinca 2019. u KBC Osijek" stoji u priopćenju ŽDO Osijek. Smiljanić se od tada nalazi u istražnom zatvoru zbog bojazni da opet počini slično djelo, obzirom da je i do toga dana više puta prijavljivan da vozi automobil bez dozvole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...