Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

'Podnosimo prijave i tražimo da nas se izdvoji iz TZ Zadra'

Novac jednostavne preusmjere sebi umjesto nama, a nama kažu "nema".  Godine 2015. i 2016. dali su nam svega po 208 i 180 tisuća kuna, a za lanjsku i ovu godinu su obećavali puno više, kaže Stanišić...

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
4 komentara

- Podnosimo kaznene prijave DORH-u i zahtijevamo izdvajanje iz Turističke zajednice grada Zadra - kazao je Duje Stanišić, predsjednik Mjesnog odbora Petrčane na konferenciji za novinare ispred Turističkog informativnog centra u Zadru. 

Kaže da je vlasnik te dvije građevinske tvrtke koje obavljaju poslove preko gradske  turističke zajednice, u bliskom rodbinskom odnosu sa zaposlenicom turističke zajednice, što je sukob interesa, te da su izdavani brojni fiktivni računi za poslove koji se nisu nikad odradili.

-  Gledam račun od 99 tisuća kuna za uređenje obale koje se nikad nije dogodilo i ne mogu vjerovati vlastitim očima što se događa. Zato ćemo sve prijaviti institucijama, kako se ono kaže,  da odrade svoj posao.  Zahtijevamo i izdvajanje iz maćehinske gradske turističke zajednice, u koju smo za lanjsku godinu uplatili blizu tri milijuna kuna, a oni su nam "vratili" svega 430 tisuća kuna. Time smo jedva pokrili administrativne rashode, troškove ureda i nasipanje plaža. U zakonu fino piše da se boravišna pristojba i turistička članarina uplaćuje Hrvatskoj turističkoj zajednici  te da se sav taj neto prihod preko gradske turističke zajednice treba uložiti  isključivo u  poboljšanje turističke ponude u mjestu iz kojeg dolaze. A oni to jednostavno zadrže za sebe "jer im je trebalo za uređenje Turističko-informativnog centra". Novac jednostavne preusmjere sebi umjesto nama, a nama kažu "nema".  Godine 2015. i 2016. dali su nam svega po 208 i 180 tisuća kuna, a za lanjsku i ovu godinu su obećavali puno više, a na koncu su rekli da nemaju i da možemo dobiti najviše pola milijuna kuna.  Ne brinu o nama. U mjestu ljeti bude po osam tisuća ljudi, a oni su nam poslali dvije studentice koje nisu kvalificirane za takav rad  i dali nam 430 tisuća kuna za sve troškove. U Ministarstvu su nam rekli da imamo sve preduvjete za izdvajanje, ali da "politika ne da" - kaže Stanišić te dodaje da mjestu, u kojem je ljeti ljudska košnica, nedostaju šetnice, smeđa signalizacija, prospekti, oznake na kulturnim lokalitetima, uređenja plaža te kulturne i sportske manifestacije, jer ni za ono malo zabave što se organizira u Petrčanima, nemaju ni binu ni rasvjetu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message