Obavijesti

News

Komentari 125

Podvala ili ne? Timošenko: 'Uzmimo oružje i ubijmo Ruse'

Podvala ili ne? Timošenko: 'Uzmimo oružje i ubijmo Ruse'
1

Na YouTubeu se pojavila audio snimka na kojoj Julija Timošenko žestoko govori o Rusima i Putinu. Timošenko je potvrdila autentičnost ali tvrdi da je dio izmijenjen...

VIDEO

Ukrajinci moraju upotrijebiti oružje protiv Rusa tako da im ne ostane ni spaljena zemlja na kojoj Rusija stoji. Te je riječi, među ostalim navodno uputila Julija Timošenko, bivša premijerka Ukrajine, za vrijeme navodnog telefonskog razgovora s Nestorom Šufrićem, zamjenikom tajnika za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine, piše RT

Audio snimka razgovora pojavila se u ponedjeljak na YouTubeu. 

Timošenko: Rusi obavještajci su izmijenili dio snimke

Timošenko je nakon objave potvrdila autentičnost audio snimke, no tvrdi kako je dio snimke "izmijenjen" te je za objavu optužila rusku obavještajnu službu FSB. 

No, cijela snimka s Timošenko je dosta kontroverzna. Ona, naime, u razgovoru sa svojim sugovornikom koristi brojne psovke te poziva na ubijanje Rusa u Ukrajini. Također ističe kako će pokrenuti sve svoje globalne "veze" s ciljem pretvaranja Rusije u pepeo. 

Izvjesno je kako su izjave izrečene u ljutnji, ali i da je razgovor privatan. No, s  druge strane, jasno je da osoba koja ima ovakve stavove ne može ujediniti zemlju u kojoj živi preko 8 milijuna Rusa, piše advance.hr.

Snimka nastala nedugo nakon pripajanja Krima Rusiji

Snimka je nastala 18. ožujka, nekoliko sati nakon što je potpisan sporazum kojim Krim postaje dio Ruske Federacije. Stoga, može se razumjeti zašto je bivša premijerka toliko žestoko reagirala.

Moramo zgrabiti oružje i eliminirati Ruse i njihovog vođu; Rusija nikada ne bi dobila Krim da sam je bila na vlasti; Pokazala bih ja tim šup***a - samo su neke od žeščih izjava Timošenko

- Ovo je otišlo predaleko! Moramo zgrabiti oružje i eliminirati Ruse i njihovog vođu; Rusija nikada ne bi dobila Krim da sam ja bila na vlasti; Pokazala bih ja tim šup***a - samo su neke od žešćih izjava Timošenko.

- Upotrijebiti ću sve svoje veze. Podići ću cijeli svijet, čim budem mogla, tako da ne ostane ni spaljena zemlja tamo gdje se danas nalazi Rusija. Zgrabiti ću strojnicu i upucati u čelo tog gada Putina - kaže Timošenko.

Tijekom razgovora njezin je sugovornik pokušava smiriti,  te joj predlaže da bi bolji način bio isticati da je Rusija 'prekršila međunarodni zakon'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina
DOZNAJEMO Rade 13 noćnih na intenzivnoj: 'Tko će odgovarati ako pacijent umre zbog greške?'
RASPORED LIJEČNIKA U SISKU ZA SVIBANJ

DOZNAJEMO Rade 13 noćnih na intenzivnoj: 'Tko će odgovarati ako pacijent umre zbog greške?'

24sata dobila su na uvid novi raspored liječnika iz Siska za svibanj, a prema njemu neki liječnici rade svaku drugu noć, a dežurstva su i po 24 sata. - Nemamo dovoljno liječnika, kaže nam ravnatelj.