Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poginuli muškarac je migrant, s njim su bila još devetorica

Članovi HGSS-a u nedjelju su iz jame duboke 70 metara kod Rudopolja izvukli tijelo muškarca. Policija je utvrdila da se radi o stranom državljaninu koji je s devet muškaraca nezakonito ušao u zemlju

Foto: HGSS
12 komentara

Policajci, koji su stigli na dojavu o padu muškarca u vrtaču, jamu u predjelu Javornik na mjestu događaja zatekli su još devet muškaraca, stranih državljana.

OČEVID Rudopolje: Muškarac je pao u jamu, mrtvo tijelo izvukao GSS

Utvrdili su da su svi nezakonito ušli u Hrvatsku, a identitet muškarca, kao i uzrok smrti još utvrđuju. Podsjetimo, policija je u 10.20 sati zaprimila dojavu o padu muškarca u jamu, a na teren su upućeni pripadnici HGSS-a Stanice Gospić. Oni su oko 16 sati iz jame izvukli muškarčevo bezživotno tijelo, a očevidom je utvrđeno da je smrtno stradao na mjestu događaja.

HGSS je izvijestio da se u jamu dubine 79 metara do unesrećene osobe spustilo troje spašavatelja.

Foto: HGSS

- Tim spašavatelja u jami unesrećenika je upakirao u speleo nosila i pripremio za transport, dok je tim na ulazu u jamu postavio sidrišta i sistem za izvlačenje. Transport je tekao brzo i bez poteškoća te su vrlo brzo izvukli unesrećenika i predali ga policiji. HGSS je i ovom akcijom pokazao izuzetnu spremnost i obučenost za najsloženija spašavanja - objavili su.

Možda vas zanima i ovo:
Message