Obavijesti

News

Komentari 64

Poginuo sinu (15) pred očima: 'Ne vjerujemo da ga više nema'

Poginuo sinu (15) pred očima: 'Ne vjerujemo da ga više nema'
1

Naš gubitak je ogroman. Ovdje vladaju bol i tuga. Ne vjerujemo da nema našeg prijatelja, oca, supruga, brata... Iskrena sućut obitelji, kaže nam vidno potresen Zvonimir Perica, predsjednik HPD-a Malačka

VIDEO

Slaven je bio duša od čovjeka. Boljeg nisam poznavao. Bio je srce društva, mornarice, stup obitelji. Volio je ljude i društvo. Ne mogu vjerovati da ga nema, priča nam Zvonimir Perica. S poginulim Slavenom Sučevićem (49) bio je veliki prijatelj.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:18

Samo nekoliko minuta prije kobnog pada u subotu Slavena su fotografirali na vrhu Triglava na 2864 metra nadmorske visine. Prema riječima Zvonimira, nikad nije riskirao i držao se svih pravila uspona. Tog kobnog dana se desetak od 32 člana ekspedicije penjalo na vrh.

Uspon je iznimno zahtjevan jer put u jednom pravcu traje od šest do osam sati. Zbog toga su se samo fizički najspremniji mogli upustiti u taj pothvat. Sučević se spuštao sa sinom (15), koji je bio 20-ak metara udaljen od njega, dok je Slaven bio među zadnjima. Prilikom silaska na završetku sajle propao je kamen. Sučević je pao u provaliju duboku 100 metara. Helikopter je stigao za 20 minuta, no bilo je prekasno.

- Radi se o osiguranom planinarskom putu koji ima sajle i klinove. Svi planinari posjedovali su odgovarajuću opremu za osigurani planinarski put i kacige. Vrijeme ih je poslužilo i dan je bio prekrasan, a Slaven se posebno tome radovao. Na vrh su stigli oko 14 sati. Nakon kraće pauze i okrijepe krenuli su natrag. Između Velikog i Malog Triglava postoji prijevoj tzv. kičma. Točno na početku tog prijevoja dogodila se ova tragedija - priča Zvonimir.

Odmah je alarmiran slovenski GSS. Sučeviću, nažalost, nije bilo spasa. Sina su odmah s još jednim našim planinarom, priča Zvonimir, helikopterom spustili do doma u kojemu su boravili. Uz bezrezervnu pomoć i podršku djelatnika hrvatskog veleposlanstva u Ljubljani osigurali su sinu privremene dokumente jer su njegovi bili kod oca i izgubljeni prilikom tragedije.

U nedjelju ujutro taksijem su ga odvezli kući da bude u krugu najmilijih. Stjepan je inače bio i kapetan fregate Hrvatske ratne mornarice.

Članovi HPD-a Malačka od prijatelja i uvaženog člana izvršnog odbora društva pozdravili su se i na Facebooku dirljivom objavom u kojoj su, između ostalog, napisali: “Tuga i bol su preveliki, jednostavno nestvarni”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.