Obavijesti

News

Komentari 35

Pogledajte kako izvlače BMW divljaka koji su na Platku mlatili članove HGSS-a i djevojku...

Pogledajte kako izvlače BMW divljaka koji su na Platku mlatili članove HGSS-a i djevojku...

"Problem je i moguća opasnost od naleta na osobe ili oštećenja opreme jer su vozači tih automobila često pod utjecajem alkohola ili opijata", istaknuo je direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič

VIDEO

Jučer je iz snijega na Platku izvučen BMW koji tu apsolutno nije smio biti. Zapeo je u snijegu u nedjelju 29. siječnja, a onda je društvo iz automobila krenulo u svoj divljački pohod

U akciji izvlačenja je pomogao ratrak Goranskog sportsko centra, piše Riportal, koji je objavio i snimke akcije izvlačenja BMW-a.

Riportal navodi i kako su mladići po automobil poslali 'izaslanika', koji je platio 265 eura Goranskom sportskom centru za izvlačenje vozila.

Podsjećamo, skijalište Platak nadomak Rijeke prošlog je vikenda, točnije u večernjim satima nedjelje, 29. siječnja, bilo središte neviđenog nasilja i divljaštva. Trojica mladića prvo su u večernjim satima vježbali hrvanje u snijegu, a zatim su driftali BMW-om na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. U obližnjem kafiću bili su HGSS-ovci, a jedan od njih je krenuo na odmor u bazu. Muškarci koji su driftali u autu zapeli su u snijegu te su neuspješno pokušali izgurati auto van, javlja Novi List. Mladić i djevojka zapriječili su put članu HGSS-a zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega.  On je to odbio nakon čega ga je mladić nokautirao.

HGSS o brutalnom napadu na Platku: Ogorčeni smo bezočnim napadom, nije bilo povoda...
HGSS o brutalnom napadu na Platku: Ogorčeni smo bezočnim napadom, nije bilo povoda...

Ozlijeđenom HGSS-ovcu je pritrčao jedan od gostiju kafića nakon čega su izašli i ostali putnici iz BMW-a te je krenulo naguravanje.  Pristiže i drugi HGSS-ovac, no dobiva udarac u glavu te ostaje ležati na tlu. I dok je drugi član HGSS-a ležao na tlu, onaj prvi se uspio probuditi nakon udarca i tek što je sjeo, dobiva udarac nogom u glavu. Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik.

Četiri udarca u glavu zaradila je i djevojka koja je htjela pomoći. Mladići su za to vrijeme govorili da su borci te znaju li ostali uopće tko su oni. Tada je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka.

- Na Platak dolaze i obitelji s djecom željni opuštanja u jedinstvenim prirodnim uvjetima i ne trebaju nam izgredi bilo kakve vrste - rekao je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič za Riportal.

BMW-om driftali na Platku pa napali HGSS-ovce: Nasilnici su MMA borci, mlatili su i djevojku
BMW-om driftali na Platku pa napali HGSS-ovce: Nasilnici su MMA borci, mlatili su i djevojku

Kako doznajemo, divljački napad na Platku riječka je policija okvalificirala tek kao prekršaj i nasilnike uopće nisu privodili dežurnom istražnom sucu niti su kontaktirali Državno odvjetništvo oko procjene kvalifikacije tog zločina! Premda je bilo posve očito da je nasilni trojac HGSS-ovcima nanio teške tjelesne ozljede, a ozljede su tako trebale biti kvalificirane i zbog činjenice da je jedan od ozlijeđenih gubio svijest, i premda su postojale osnove da se njihov napad kvalificira barem kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, to nije učinjeno!

Policija: Prijavljeni su za drsko i nepristojno ponašanje

Riječka policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, u večernjim satima, na izletištu/skijalištu Platak kod Rijeke. Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka. Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje. Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti  podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja, objavila je policija.

"Vozači su često pod utjecajem alkohola i opijata"

"Problem je i moguća opasnost od naleta na osobe ili oštećenja opreme jer su vozači tih automobila često pod utjecajem alkohola ili opijata", istaknuo je direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič i potvrdio da je BMW u utorak uklonjen s Radeševa te da je Goranski sportski centar tu uslugu naplatio 265 eura.

Trojica na Platku pretukli ženu i još dvojicu jer su ih opomenuli da ne 'driftaju' autom po stazi
Trojica na Platku pretukli ženu i još dvojicu jer su ih opomenuli da ne 'driftaju' autom po stazi

Kako se može vidjeti na internetskim stranicama skijališta Platka, zahvaljujući kamerama, zimi navečer i noću često na velikom parkiralištu "drifta" po nekoliko automobila. To je način kretanja automobila u kojem se silom zanosi i bočno proklizava kotačima uzrokući njegovo polukružno okretanje.

Udovič je rekao kako je policiju i druge službe pitao može li se to spriječiti, na što je dobio odgovor da se može reagirati tek ako se dogodi nesreća.

"Problem u ovome je što automobili na parkiralištu vozeći na ovaj način ostavljaju duboke tragove, koji se zamrznu i vrlo ih je teško nakon toga ukloniti i urediti parkiralište", istaknuo je direktor Goranskoga sportskog centra.

Dodajmo i da je trojac je pušten iz pritvora. Prvi HGSS-ovac zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice, a incidenta se ne sjeća. Drugi je završio sa slomljenom rukom, a djevojka ima unutarnje krvarenje u plućima.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.