Obavijesti

News

Komentari 114

Pogledajte kako šef mladeži HDZ-a prijeti ravnatelju: 'Rekli su da će me baciti s tvrđave'

Pogledajte kako šef mladeži HDZ-a prijeti ravnatelju: 'Rekli su da će me baciti s tvrđave'

Tijekom sjednice vijeća u Kninu, HDZ-ov vijećnik Ante Dujić uputio je karakterističnu gestu prema ravnatelju Kninskog muzeja. Snimljen je. Javili smo mu se, ali nije baš bio raspoložen

VIDEO

Sjednice gradskih vijeća nekad znaju biti uzavrele. Vijećnici debatiraju, glasaju i svađaju se, a nekad, kao što se vidi iz snimke u ovom članku, prilično jasno gestikuliraju svoje stavove. 

Pogledajte video: Prijetio mu na sjednici?

Pokretanje videa...

Pogledajte kako šef mladeži HDZ-a prijeti ravnatelju: 'Rekli su da će me baciti s tvrđave' VIDEO

Jučer se tako održala sjednica vijeća Grada Knina, a na snimci koju nam je ustupio portal Feral News smo uhvatili zanimljiv trenutak. Možete vidjeti kako HDZ-ov vijećnik Ante Dujić zatvara jednu ruku u šaku i njom udara u otvoreni dlan, prikazajući karakterističnu gestu koja se kolokvijalno može protumačiti kao prijetnju batinama.

Gestu je uputio svom imenjaku, Anti Šimiću, vršitelju dužnosti ravnatelja Kninskog muzeja, tijekom njegovog izlaganja financijskog izvješća. 

Raniji sukob

Šimić već odavno ima povijest s lokalnim HDZ-om. Prije nekoliko mjeseci, tijekom predizborne debate, pod utjecajem alkohola, verbalno se sukobio s predstavnicima HDZ-a u prostoru Galerije muzeja.

HDZ-ovci su tada tvrdili da je Šimić fizički nasrnuo na njih, ali policija je opovrgnula njihove navode. Izvijestili su da je Šimić uistinu alkoholiziran remetio javni red i mir na kninskoj tvrđavi, ali nije bilo nikakvog fizičkog napada.

Prema Šimiću, HDZ-ovci su mu navodno ranije prijetili bacanjem s tvrđave, što je i isprovociralo njegov tadašnji verbalni ispad. Kako doznajemo, na spornom sučeljavanju u svibnju prisustvovao je i Dujić, sadašnji HDZ-ov vijećnik.

Ali, vratimo se na aktualne događaje. Tijekom izlaganja Šimića, vijećnik Ante Dujić, koji je ujedno predsjednik mladeži kninskog HDZ-a i kandidat za zamjenika predsjednika gradske organizacije stranke, pokazao mu je gestu sa sklopljenom šakom. 

Šimić primjećuje gestu i pita ga što je to pokazao. 

- Prijetite li mi to ovdje? Jeste li vidjeli što mi je pokazao? - govori Šimić i pita predsjednika i ostale vijećnike jesu li primijetili gestu. Predsjednik vijeća umoljava okupljene da se smire tenzije.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Knin vijeće VIDEO

Prijetnja bacanjem s tvrđave

Javili smo se Šimiću i zamolili ga za komentar.

- Podnosio sam financijsko izvješće gradskom vijeću u ime kolege ravnatelja koji je vodio Muzej prošle godine, a ja sam vršitelj dužnosti od 1. veljače ove godine - rekao nam je.

Dodaje da je primijetio Dujićevu gestu.

- Ne bih ulazio u to zašto mi je to pokazao, postoje očito neki animoziteti. Imao sam s njim verbalnih sukoba i prije, ali nikad da bih fizički pokušao nasrnuti i sugerirati fizičku prijetnju. Što se tiče onog verbalnog sukoba prije izbora, pokušali su tada moj verbalni sukob provući kao fizički. Nikakvog fizičkog sukoba nije bilo, a to se dogodilo jer su mi pojedinci u svibnju prijetili da će me baciti s tvrđave. Javno sam im ušao na sučeljavanje da kažu koga će to baciti. Ja sam im rak-rana jer ne prihvaćam kako kninski HDZ napreduje. Uostalom, znate kako je prije bilo u Kninu - opisuje nam Šimić.

"Pod utjecajem iskusnijih lisaca"

Kako kaže, neće prijaviti Dujića.

- Gledajte, verbalno se mogu sukobiti s bilo kim, možemo se ne voljeti, ali bilo kakav pokušaj fizičkog napada ili prijetnje fizičkim napadom, za mene je neprihvatljiv. Neću ga prijaviti, dečko je malo nabrijan i očito pod utjecajem iskusnijih lisaca - rekao nam je Ante Šimić. 

Javili smo se i Anti Dujiću, obavijestili ga da smo pogledali snimku i zamolili ga za komentar takve geste koju je pokazao prema Šimiću.

- Ovako, ja nemam nikakav komentar na to, na to što ste rekli. Jesam, predsjednik sam mladeži i kandidirao sam se za potpredsjednika gradske organizacije. Rekao sam vam da nemam komentara na to vaše izlaganje - kazao nam je Dujić, očito nezainteresiran za daljnje objašnjavanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu