Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
156 komentara

Pogledajte kako vozilo razbija srpske barikade na Kosovu...

Priština kaže da je akcija usmjerena na borbu protiv korupcije i kriminala, Vučić tvrdi da je prava meta srpsko stanovništvo. Snimili su trenutak u kojem vozilo kosovske policije probija barikadu na sjeveru Kosova

Foto: YouTube
156 komentara

Jedinice kosovske specijalne policije ROSU upale su u ponedjeljak ujutro na sjever Kosova na kojem su Srbi većinsko stanovništvo. Čuli su se pucnjevi i sirene u akciji koju je Priština opravdala borbom protiv korupcije i kriminala.

VUČIĆ O DRAMI NA KOSOVU: 'Nećemo dopustiti novu Oluju, pucali pred golorukim Srbima'

Navodno je uhićeno nekoliko visokih policijskih dužnosnika i carinika, a ima i ozlijeđenih. Srbi su postavili barikade na ceste, a pojavio se video kako u jednoj od općina u Zubinom Potoku, vozilo kosovske specijalne policije razbija barikadu.

POGLEDAJTE VIDEO

 

'Akcija protiv zla, ne protiv Srba'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stavio je vojsku u stanje pune pripravnosti pa u dramatičnom govoru u Skupštini rekao kako je akcija bila usmjerena protiv Srbije od strane albanskih ekstremista u policijskim uniformama.

- Mlatili su ljude i pucali im iznad glava pod izlikom borbe protiv korupcije. Napadnu li srpski narod, Srbija će pobijediti. Nećemo dopustiti novu 'Oluju' - pričao je Vučić.

Foto: YouTube

Povukli su se

Iz KFOR-a su poručili kako akcija ROSU nije usmjerena protiv Srba već protiv organiziranog kriminala i korupcije i da se ne odvija samo na sjeveru Kosova.

- Aleksandar Vučić dobro zna da ne može utjecati na situaciju na Kosovu, naše institucije su spremne na sve. Današnja akcija na sjeveru Kosova je bila protiv zla i kroz ovu su akciju uhićeni dužnosnici i građani različitih nacionalnosti, među njima i infiltrirani Rus - rekao je kosovski predsjednik Hashim Thaqi.

Nakon nekoliko sati pripadnici specijalne kosovske policije povukli su se sa sjevera Kosova. U akciji kosovske specijalne policije uhićeno je preko 20 ljudi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message