'Pogledajte ovu fotografiju i prosudite radi li se ovdje o remećenju javnog reda i mira' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 47

'Pogledajte ovu fotografiju i prosudite radi li se ovdje o remećenju javnog reda i mira'

'Pogledajte ovu fotografiju i prosudite radi li se ovdje o remećenju javnog reda i mira'

Pjevač i saborski zastupnik Miroslav Škoro poručio je kako će se založiti da se počinitelji koji su prije 10-ak dana pretukli mladog Vinkovčanina jer je, kako on tvrdi, naručio njegovu pjesmu privedu pred lice pravde

VIDEO

Ovo je fotografija mladog Ivana Andrijanića nastala nakon jednog nemilog događaja koji se zbio prije 10-ak dana, u noći s 20. na 21. studeni na privatnoj zabavi nakon što se usudio zatražiti moju pjesmu "Mata", poručio je pjevač i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro pokazujući u Saboru uznemirujuću fotografiju mladog Andrijanića (28), pretučenog gotovo do smrti. 

Škoro ga je sinoć posjetio u njegovu domu u vinkovačkom Novom Selu nakon što je izašao iz bolnice, a ogorčen je kako su nadležna tijela kvalificirala ovaj događaj.  

Škoro posjetio muškarca koji je pretučen jer je naručio njegovu pjesmu: 'Htio je pjesmu 'Mata''
Škoro posjetio muškarca koji je pretučen jer je naručio njegovu pjesmu: 'Htio je pjesmu 'Mata''

- Kako mi je ispričao, na toj zabavi bilo je dosta ljudi, nakon ponoći su se razišli, ostalo ih je nekoliko, a nakon što je on zatražio pjesmu "Mata", nekoliko ljudi je nasrnulo na njega. Čak je rekao u jednom trenutku da kad je zatražio tu pjesmu da je osjetio netrpeljivost, rekao je nema veze, okrenuo se i onda je dobio udarac u glavu, pao je i onda je počelo cipelarenje. U KBC Osijek mu je izdana operacijska dijagnoza višestrukog prijeloma lubanje i kosti lica. U prvom očitovanju nadležnih piše da je to posljedica uznemiravanja iliti remećenja javnog reda i mira. Ako pročitamo dijagnozu i vidimo ovu fotografiju, mislim da nitko od nas ne bi volio da mu bilo koji član obitelji ode na privatnu zabavu i vrati se u ovakvom stanju, a da to netko proglasi remećenjem javnog reda i mira. Ovo je prije, po mom laičkom mišljenju, nanošenje teških tjelesnih ozljeda pa čak i pokušaj ubojstva - rekao je Škoro. 

Dodaje kako Andrijanić identificira napadače kao pripadnike srpske nacionalne manjine.

- On smatra da se incident dogodio zbog toga što ih je isprovocirala njegova glazbena želja. Njegov ujak mi je kroz suze rekao da je trebao jako puno vremena i napora uložiti da lokalni portal objavi ovu vijest. Netko nije izvršio svoju dužnost. A da li se nekoga štiti ili ne, to ćemo vidjeti. Možemo zaključiti da u Hrvatskoj postoje dvostruka mjerila za neke stvari - rekao je Škoro naglašavajući kako trebamo biti ponosni na razinu zaštite manjina u našoj zemlji, ali upozorava na slučajeve poticanja netrpeljivosti i s njihove strane. 

- Zaista ne znam što bi trebao biti razlog, koja rečenica, koja skladba, koji potez da se nekoga  ovako unakazi, pogotovo u zemlji u kojoj imamo radijsku postaju koja se financira jednim dijelom i našim novcima i koja vrti isključivo glazbu koja mnogima nije simpatična, a kolokvijalno nazvana cajkaška glazba, a posebice zato što se iz Državnog proračuna financiraju i neke tiskovine, koje vrlo često na vrlo osebujan način šire jedan govor netrpeljivosti, ja bih čak rekao i govor mržnje - istaknuo je i naglasio kako treba postaviti temeljno pitanje zašto se događaju ovakve stvari. 

Na slavlju zatražio Škorinu pjesmu, dobio frakturu lubanje
Na slavlju zatražio Škorinu pjesmu, dobio frakturu lubanje

- Je li možda to posljedica djelovanja određenih osoba u javnom i političkom životu?  Bili smo svjedoci tome da je i prošli tjedan pripadnik srpske nacionalne manjine u Saboru generalu hrvatske pobjedničke vojske vikao "ti si se izvukao." Kakva je to poruka hrvatskoj javnosti?  Ovaj mladić je rođen dvije-tri godine nakon početka agresije na Hrvatsku,  a ovaj događaj je posljedica odnosa u našem društvu danas, činjenice da netko može vikati generalu u Saboru "ti si se izvukao" , činjenice da mi imamo i dalje segregaciju u obrazovanju... Kome to odgovara i je li ovo govor mržnje, pitam javno s ovog mjesta - kaže Škoro i poziva nadležne institucije da provedu istragu ovog slučaja. 

- Ne postoji razlog, svakome od nas civiliziranom, da bi se nekoga ovako izmasakriralo. Osobno mi je žao i založit ću se na sve moguće načine da se počinitelji privedu licu pravde i da svi skupa iz ovog naučimo kako suživot, suradnja i kultura dijaloga nije nešto što će biti rezultat ovakvog poteza i kako je na nama političarima velika odgovornost da prije svega mi usvojimo drugačije načine komuniciranja i da doprinesemo na svim mogućim poljima, posebice na onim zakonodavnim, da se ovakve stvari više ne događaju, da nam djeca odrastaju zajedno  kao građani RH, a ne kao djeca koja se od malih nogu uče mrziti - istaknuo je. 

Govoreći o glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek i aferi Softver, Škoro je istaknuo kako kod nas ne postoji kultura davanja ostavki. Pa je ukazao na primjer švedske premijerke koja je nakon samom nekoliko sati odstupila s te dužnosti. 

- Volio bih kada bi svatko imao dozu samokritičnosti, ja sam je pokazao u svom životu, kada vidiš da si ili pogriješio ili nešto ne možeš, da odstupiš, a ne lupati glavom u zid. Mislim da bi bilo dobro da se i sam način izbora glavnog Državnog odvjetnika promijeni. Znate da je ona postala glavna Državna odvjetnica nakon razgovora s premijerom, i sve skupa se svodi na donošenje odluke u četiri zida. Zato imamo takvo pravosuđe. Da sam ja na njenom mjestu, ja bih podnio ostavku - poručio je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.