Obavijesti

News

Komentari 71

Pogurao Kolindu na Pantovčak, a sada bi joj uzeo fotelju?

Pogurao Kolindu na Pantovčak, a sada bi joj uzeo fotelju?
1

Politika i dalje ambicija: Mnogi su zaboravili na bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, no on nije zaboravio na politiku. Šuti i prati što se događa...

VIDEO

Što se politike tiče - nikad ne reci nikad. To stalno ponavljam, nedefinirano će Tomislav Karamarko na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika države. Prekinuo je dvogodišnju medijsku šutnju za Podcast Inkubator.

Što se 24sata tiče, izgleda da je i dalje u zavjetu šutnje. Nama nije odgovarao na pozive. No u opsežnom intervjuu govorio je o svemu, od poznanstva sa Zdravkom Mamićem, sukobima sa Stjepanom Mesićem i Josipom Manolićem, stanju u HDZ-u, o tome kako je Kolinda Grabar Kitarović postala predsjednica, o aferi Konzultantica...

'Hoću li ja biti predsjednički kandidat? Nikad ne reci nikad'
'Hoću li ja biti predsjednički kandidat? Nikad ne reci nikad'

- Što bismo sad trebali, reći da ne poznajemo Zdravka Mamića i da s njim nismo bili OK? Odreći ga se zato što ima nepravomoćnu presudu ili što je sad u Hercegovini? On za mene nije kriv prije pravomoćne presude. No moram priznati da te detalje oko nogometnog svijeta jako slabo znam i pratim. Ali znam da, kad je čovjek na podu - ne smije ga se cipelariti. Govorim i iz svoje perspektive - rekao je na pitanje o odnosu sa savjetnikom Dinama koji je trenutačno nedostupan hrvatskim vlastima. Iako je neodređen kad je riječ o povratku i načinu povratka u politiku, jasnije govori kad je Kolinda Grabar Kitarović u pitanju. Evo kako joj je pomogao da dođe do Pantovčaka:

- Imali smo nekoliko razgovora, u Bruxellesu u zračnoj luci i u Bratislavi. Predložio sam joj da se tog prihvati, na kraju i je. Ljudski je bilo premišljati se, jer što ako izgubi? Imali smo u tom slučaju alternativu, bila bi na parlamentarnim izborima nositeljica liste u svojoj izbornoj jedinici. Karamarko se prisjetio i kako je upoznao Josipa Manolića. Kaže da tad nije ni znao tko je on:

- Nakon vojnog roka zaposlio sam se u Arhivu Hrvatske, negdje 1988. Posao sam dobio zahvaljujući svećenstvu, riječ je o crkvenoj građi. Nakon sudjelovanja u osnivanju HDZ-a, 1991. me pozivaju da budem šef kabineta predsjednika Vlade. Bili smo klinci, imao sam 30 godina, tko je tad mogao znati tko je Manolić? I što bi mi značilo i da sam znao? Bio je predsjednik Vlade, drugi premijer - i ja sam mu bio dodijeljen, kao perspektivan kadar po stranačkom ključu. Nakon njega došao je Gregurić, bio sam šef kabineta u ratnoj Vladi. Radio sam svoj posao, on je tih i samozatajan, podsjećao me na Broja Jedan iz ‘Alana Forda’.

Nije tajna da je imao buran odnos s bivšim predsjednikom Mesićem, kojem je 2000. vodio kampanju.

- Tad smo bili u dobrim odnosima. Međutim, mi se vrlo brzo razilazimo. To više nije onaj Mesić, on ima nekoliko faza, nakon što je postao predsjednik RH postaje ‘treći Mesić’. Nakon što sam vidio da mu je platforma nastala u radionici Save Kovačevića i Boška Buhe, shvatio sam da više nemam što raditi s njim i njegovom ekipom. Ne znam je li kod njega riječ o oportunizmu, prilagođavanju situaciji, pa možda i kupnji publike... Međutim, nije pošteno - rekao je. S paktom HDZ-a i HNS-a nije najsretniji.

- Neprirodan je. Politika donosi svakakve situacije, pa se ničemu ne čudim - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)