Obavijesti

News

Komentari 21

'Pokazali smo kako možemo i kako znamo obraniti Hrvatsku'

'Pokazali smo kako možemo i kako znamo obraniti Hrvatsku'
5

Ministar je objasnio kako upravo požari, opterećuju i veliki broj drugih europskih država navodeći primjer Grčke i dodao kako  je takve i slične primjere, potrebno detaljno analizirati i ispitati

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević u petak posjetio je Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama koje je započelo s radom 1. lipnja ove godine, javlja MORH. 

U toj se prigodi ministar Krstičević susreo se s vatrogascima koji su u Divulje pristigli iz svih dijelova Hrvatske te na taj način, rekao je ministar, pokazali sinergiju cijele domovine u spremnosti za aktivnosti u gašenju požara. 

Krstičević obišao radove na vojarni 'Neretva' u Pločama
Krstičević obišao radove na vojarni 'Neretva' u Pločama



- Zahvaljujem na svemu što ste činili prošle godine koja je bila složena i teška, ali i tada smo pokazali kako možemo i znamo obraniti Hrvatsku. No, za ovu godinu bolje smo se pripremili i u odnosu na prošlu godinu, kao glavnu prednost imamo upravo Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama. Ovdje svi zajedno analiziramo situaciju i možemo procesno, vrlo brzo donijeti strategiju i odluke o angažmanu snaga i sredstava te tako na najbolji mogući način pristupiti gašenju požara - kazao je ministar Krstičević.

Ministar je objasnio kako upravo požari, opterećuju i veliki broj drugih europskih država navodeći primjer Grčke i dodao kako  je takve i slične primjere, potrebno detaljno analizirati i ispitati kako bi se takve situacije spriječile i prevenirale na području Republike Hrvatske.

- Zadaća nam je odgovorno i racionalno to izučiti i to iskustvo naučene lekcije primijeniti i kod nas kako bi nam sustav bio još bolji, spremniji i učinkovitiji. To je proces kojem moramo ozbiljno pristupiti -  rekao je i zaključio:

- Neosporno je kako država ima najveću odgovornost kada je u pitanju prevencija požara, međutim odgovornost imaju svi, svi su dužni prevenirati i upozoravati, a upravo je Sustav domovinske sigurnosti okvir za udruživanje sposobnosti države kada je u pitanje zaštita sigurnosti svih građana Republike Hrvatske - istaknuo je. 

Hrvatska je spremna za ovogodišnju protupožarnu sezonu, na raspolaganju su joj uz kamere i tri bespilotne letjelice i dronovi, a novoosnovano Operativno vatrogasno zapovjedništvo (OVZ) u Divuljama sada donosi sve bitne odluke, među kojima i onu o podizanju zrakoplova, što će im od dojave do odlaska na požarište za petnaestak minuta skratiti put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca