Obavijesti

News

Komentari 19

Pokušao je pobjeći iz zatvora: Policajac ga je uspio svladati

Pokušao je pobjeći iz zatvora: Policajac ga je uspio svladati
1

Mladić (17), koji je 2018. godine s više od 100 uboda izmasakrirao maloljetnika, potrčao je prema vratima sudnice, no pravosudni policajac ga je spriječio

Nakon što je završilo ročište na Županijskom sudu u Velikoj Gorici te je pravosudni policajac otišao do sutkinje potpisati neki dokument, mladić, optužen za teško ubojstvo, potrčao je prema vratima sudnice.

No nije daleko stigao jer ga je drugi pravosudni policajac vještim zahvatom odmah “složio na pod”.

- Mogu potvrditi da je u petak na sudu bio pokušaj bijega - rekao nam je sudac Ante Zeljko, glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici. Maloljetnik optužen za teško ubojstvo i nalazi se u istražnom zatvoru. Pritvorili su ga jer tužiteljstvo smatra, pisao je u srpnju Jutarnji list, da postoji opasnost da će na slobodi ponoviti kazneno djelo jer je prijatelju-žrtvi zadao više od 100 ubodnih i reznih rana, što upućuje na iznimnu agresivnost, okrutnost i bezosjećajnost.

Protiv njega je podnesen prijedlog za izricanjem kazne maloljetničkog zatvora. Kako neslužbeno doznajemo, u sudnici su u trenutku incidenta bili roditelji ubijenoga i otac optuženog za ubojstvo. Podsjećamo, riječ je o stravičnom događaju koji je lani u prosincu zaprepastio građane. Bolesni mladić sa sjevera Hrvatske je 26. prosinca 2018. došao u posjet osumnjičenom, koji ga je ubio u pola bijela dana u polju, na osami, oko 500 metara od najbližih kuća u Kupincu. Što je radio tamo, tek se treba utvrditi. Mrtvog mladića, koji je ležao u jarku kraj polja, dok je kraj njega zakrvavljen stajao osumnjičeni maloljetnik, zatekao je prolaznik i obavijestio Hitnu i policiju.

Otac ubijenog mladića je dan nakon ubojstva za 24sata rekao da je njegov sin ujutro otputovao u Zagreb naći se s prijateljicom na kavi i da se istu večer trebao vratiti kući. Ponio je ruksak i laptop. Nije spominjao nikakav dogovor ni sastanak s osumnjičenim, kojega poznaje od ranije.