Obavijesti

News

Komentari 9

Nakon sunčanog Uskrsa: Stiže 'prljava kiša' i hladnije vrijeme

Nakon sunčanog Uskrsa: Stiže 'prljava kiša' i hladnije vrijeme
3

Pogoršanje vremena donosi jači vjetar i kišu, a meteorolozi upozoravaju da bi mjestimično mogla pasti tzv. 'prljava' kiša jer će strujanja zraka nad naša područja donositi saharski pijesak.

VIDEO

S utorkom je u većem dijelu Hrvatske stiglo pogoršanje vremena s kišom i vjetrom, osobito ja Jadranu gdje će puhati jako i olujno jugo. Na Jadranu i okolnim krajevima moglo bi biti olujnih pljuskova s grmljavinom, a moguća su i olujna nevremena. Tijekom dana se očekuje osjetni pad temperature. 

Meteorolozi upozoravaju da bi mjestimično mogla pasti tzv. 'prljava' kiša jer će strujanja zraka nad naša područja donositi saharski pijesak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

I u Slavoniji i Baranji očekuje se malo kiše ali tijekom dana moguća su i sunčana razdoblja uz promjenjivu naoblaku, pa bi popodne mogao pasti još poneki pljusak. Puhat će slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak, a u Podunavlju će na udare biti i jak. Jutarnja temperatura oko 11 stupnjeva, a najviša dnevna od 17 do 19 stupnjeva.

Stiže nam 'prljava' kiša: Idućih dana nemojte prati automobile
Stiže nam 'prljava' kiša: Idućih dana nemojte prati automobile

Zamjetno svježije nego tijekom blagdana bit će i u središnjoj Hrvatskoj zbog povremene kiše i pretežno oblačna vremena. Vjetar slab do umjeren istočni, u Podravini jugoistočni, a najviša temperatura većinom između 14 i 17 stupnjeva Celzijusa. 

Jugo i valovito more

Prevladavajuće oblačno i na zapadu zemlje, osobito na riječkome području, u Istri i Gorskome kotaru, gdje će pasti i najviše kiše, lokalno i obilnije, uz grmljavinu. Puhat će slab i umjeren, u Lici i jači jugoistočnjak, na sjevernom Jadranu jugo, ponajprije na otvorenom moru jako do olujno, uz valovito i jače valovito more. Krajem dana vjetar će slabjeti. Jutarnja temperatura od sedam stupnjeva u gorju do 13 stupnjeva na moru.

U unutrašnjosti Dalmacije i srednjem Jadranu promjenjivo i pretežno oblačno. Kiša će padati po noći i ujutro, ali i poslije toga su mogući pljuskovi i grmljavina. Jugo će biti jako do olujno, uz valovito i jače valovito more, na otvorenom moguće i uzburkano, a krajem dana će slabjeti. Najviša temperatura od 16 do 19 stupnjeva.

Kratkotrajno pogoršanje

Podjednako će biti i na jugu Hrvatske. Povremena kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, uglavnom u noći i ujutro, te ponovno prema kraju dana kad mogu biti i i izraženiji. Jugo će biti jako do olujno. U nastavku tjedna na kopnu sunčanije i ponovno toplo, a u istočnoj Hrvatskoj i vrlo toplo s dnevnom temperaturom višom i od 25 °C. No bit će nestabilno - mjestimični pljuskovi s grmljavinom mogući su osobito u srijedu poslijepodne, te u drugom dijelu petka na zapadu unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Za vikend porast vjerojatnosti kiše i pada temperature te okretanja vjetra na sjeverozapadni.

Na Jadranu od srijede do petka također sunčanije i toplo, a u četvrtak i većinom sunčano i suho. Uz više oblaka ponekog pljuska i grmljavine će u srijedu i osobito petak biti uglavnom na sjevernom Jadranu. Za vikend, ponajprije u subotu, kiša je ponovno vjerojatnija. Jako jugo će postupno slabjeti i tijekom vikenda okrenuti na sjeverozapadnjak, prognozirao je Tomislav Kozarić za HRT
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina