Obavijesti

News

Komentari 6

Polančec ne zna u kojem će stupu štedjeti za mirovinu

Polančec ne zna u kojem će stupu štedjeti za mirovinu
1

Premijer Sanader odbacuje tezu da će država novcem iz drugog mirovinskog stupa pokrivati deficit. Kaže i da nitko nije rekao da se on ukida

VIDEO

Premijer Ivo Sanader odbacio je tezu da će država novcem iz drugog mirovinskog stupa pokrivati deficit. Rekao je i da inicijativa za izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju dolazi od HDZ-ova koalicijskog partnera Stranke umirovljenika, a potaknuta je i medijskim napisima.
- Nitko nije predložio ukidanje drugoga mirovinskog stupa, predložena je mogućnost da svi dragovoljno odluče hoće li se za mirovinu odlučiti isključivo izdvajanjem u prvi stup ili oba stupa -  izjavio je.
Brojke govore da su fondovi 2002. godine, s početkom izdvajanja u drugi stup, imali imovinu vrijednu 22,1 milijun kuna. Sa zadnjim danom 2008. godine uplate u drugi stup iznosile su 22,6 milijarda kuna, po čemu se vidi mali prinos fondova, odnosno štednje za mirovine po principu drugog stupa. Na prozivke da su izjavama o preispitivanju mirovinskog sustava gurnuli domaću burzu u minis, ministar financija Ivan Šuker rekao je da je većina imovine fondova, odnosno 73 posto, uložena u državne obveznice, a tek mali dio i ostale vrijednosne papire. Osiguranici su zbog posljedica krize izgubili na svojoj štednji u drugom stupu tri milijarde kuna, a što se ne bi dogodilo da su u sustavu prvoga mirovinskog stupa.
Većina članova vlade, osim potpredsjednika Damira Polančeca, nisu mlađi od 40 godina pa se neće sada, kao većina javnosti, propitivati hoće li uzeti svoj novac ušteđen u drugome mirovinskom stupu i prebaciti ga u prvi ili će nastaviti po starom. Polančec još ne zna na koji će način osiguravati novac za svoju mirovinu, a odluku će donijeti nakon što se naprave sve analize, piše Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...