Obavijesti

News

Komentari 293

Polarna Mamutica: Računi nam rastu, a stalno se smrzavamo...

Polarna Mamutica: Računi nam rastu, a stalno se smrzavamo...
9

UVJETI KAO U HLADNJAČI: Stanari najveće zagrebačke zgrade smrzavaju se iako bi radijatori trebali biti vreli. Cijeli sustav je poremećen. Umjesto da grije po danu, grije po noći...

VIDEO

Ovdje je nemoguće živjeti. Hladnoća u kojoj živimo je neizdrživa, kazali su nam ogorčeni stanari najveće zagrebačke zgrade Mamutice koji se smrzavaju unatoč visokim računima koje plaćaju HEP Toplinarstvu za grijanje.

- Otkako su ugradili razdjelnike više ne živimo u humanim uvjetima. Dosta nam je ispuhavanja radijatora svaki dan. Kada bi trebalo grijati, ne grije ili grije jako loše. Toliko loše da smo donedavno dodatno koristili grijalicu i trošili dodatnu struju. Međutim, ta grijalica više nije u funkciji i sada usred dana pokrivamo dekama i na sebi imamo više slojeva odjeće da se ne smrznemo. Apsurdno je i to da su nam računi HEP Toplinarstva ove godine veći nego lani. Prošle godine smo za siječanj platili 428 kuna, a ove 505, iako je u stanu puno hladnije nego lani - kazao je Željko Fišer koji živi na 17. katu sa suprugom i troje djece.

POGLEDAJTE GALERIJU:

8
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

U sličnoj situaciji je i Ira Pavlović. Ona živi na 18. katu s kćeri i tvrdi da joj je plijesan nagrizla zidove zbog slabog grijanja. 


- Zidovi su puni plijesni jer u stanu nije normalna temperatura. Ovdje nikad nije toplo i kao što vidite, kći i ja, da se ne smrzavamo, na sebi imamo više slojeva odjeće. Svaki dan upalimo i klimu na sat vremena jer je drugačije nemoguće zagrijati stan. Račun HEP Toplinarstva za ovu hladnoću koju su nam isporučili bio je 670 kuna za prošli mjesec. Za sljedeći očekujem minimalno 1000 kuna - sarkastično će Ira koja nam je pokazala sobu u kojoj je plijesan nagrizla zidove radi hladnoće.

- Dok se ne riješimo razdjelnika, nema nam spasa - tvrdi Ira.

Iz HEP Toplinarstva kazali su kako zatečeni parametri u toplinskim stanicama upućuju da je oprema ispravna te da je intenzitet grijanja u skladu s vanjskom temperaturom zraka. Kazali su i kako su svojim kupcima na raspolaganju od 0-24.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca