News

Komentari 293

Polarna Mamutica: Računi nam rastu, a stalno se smrzavamo...

Polarna Mamutica: Računi nam rastu, a stalno se smrzavamo...

UVJETI KAO U HLADNJAČI: Stanari najveće zagrebačke zgrade smrzavaju se iako bi radijatori trebali biti vreli. Cijeli sustav je poremećen. Umjesto da grije po danu, grije po noći...

Ovdje je nemoguće živjeti. Hladnoća u kojoj živimo je neizdrživa, kazali su nam ogorčeni stanari najveće zagrebačke zgrade Mamutice koji se smrzavaju unatoč visokim računima koje plaćaju HEP Toplinarstvu za grijanje.

- Otkako su ugradili razdjelnike više ne živimo u humanim uvjetima. Dosta nam je ispuhavanja radijatora svaki dan. Kada bi trebalo grijati, ne grije ili grije jako loše. Toliko loše da smo donedavno dodatno koristili grijalicu i trošili dodatnu struju. Međutim, ta grijalica više nije u funkciji i sada usred dana pokrivamo dekama i na sebi imamo više slojeva odjeće da se ne smrznemo. Apsurdno je i to da su nam računi HEP Toplinarstva ove godine veći nego lani. Prošle godine smo za siječanj platili 428 kuna, a ove 505, iako je u stanu puno hladnije nego lani - kazao je Željko Fišer koji živi na 17. katu sa suprugom i troje djece.

POGLEDAJTE GALERIJU:

U sličnoj situaciji je i Ira Pavlović. Ona živi na 18. katu s kćeri i tvrdi da joj je plijesan nagrizla zidove zbog slabog grijanja. 


- Zidovi su puni plijesni jer u stanu nije normalna temperatura. Ovdje nikad nije toplo i kao što vidite, kći i ja, da se ne smrzavamo, na sebi imamo više slojeva odjeće. Svaki dan upalimo i klimu na sat vremena jer je drugačije nemoguće zagrijati stan. Račun HEP Toplinarstva za ovu hladnoću koju su nam isporučili bio je 670 kuna za prošli mjesec. Za sljedeći očekujem minimalno 1000 kuna - sarkastično će Ira koja nam je pokazala sobu u kojoj je plijesan nagrizla zidove radi hladnoće.

- Dok se ne riješimo razdjelnika, nema nam spasa - tvrdi Ira.

Iz HEP Toplinarstva kazali su kako zatečeni parametri u toplinskim stanicama upućuju da je oprema ispravna te da je intenzitet grijanja u skladu s vanjskom temperaturom zraka. Kazali su i kako su svojim kupcima na raspolaganju od 0-24.

Najčitaniji članci