Obavijesti

News

Komentari 1

"Polarni advent" otvoren u zagrebačkom Zoološkom vrtu

"Polarni advent" otvoren u zagrebačkom Zoološkom vrtu
6

Šetnice su obasjane tisućama lampica, a edukatori odjeveni u vilenjake posjetitelje su poveli u obilaske ZOO vrta uz božićne priče o životinjama, od onih kršćanskih do suvremenih, priopćio je zagrebački ZOO

VIDEO

"Polarni advent" u nedjelju je svečano otvoren u zagrebačkom Zoološkom vrtu u parku Maksimir, dio je Adventa u Zagrebu, a među prvima fotografirali su ga veleposlanici.

Šetnice su obasjane tisućama lampica, a edukatori odjeveni u vilenjake posjetitelje su poveli u obilaske ZOO vrta uz božićne priče o životinjama, od onih kršćanskih do suvremenih, priopćio je zagrebački ZOO.

Blagdansko izdanje Zoološkog vrta među prvima su, pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, fotografirali veleposlanici akreditirani u Zagrebu: veleposlanica Japana Misako Kaji, veleposlanik Kanade Alan Bowman, veleposlanik Finske Kalle Johannes Kankaanpää, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simon Thomas i veleposlanik Irske Ruaidhri Dowling.

„Advent u Zagrebu poželjno je odredište stranih i domaćih gostiju, kao i ovaj njegov dio 'Polarni advent Zoološkog vrta grada Zagreba'. Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama, pa se ljudi mogu osjećati sigurno i ugodno“, rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić.

Advent u Puli napunio gradski centar šetačima: Baš je lijepo!
Advent u Puli napunio gradski centar šetačima: Baš je lijepo!

Prošle zime je "Polarni advent" posjetilo više od 40.400 građana, a dobru posjećenost u ZOO-u, očekuje i ove godine.

"Upravo nam je prošle zime 'Polarni advent' pokazao kako blagdanski duh možemo gajiti unatoč izazovima koje je donijela pandemija. Ovdje građani mogu uživati u blagdanskom uređenju Zoološkog vrta, edukativnim pričama o životinjama te prigodnoj gastronomskoj ponudi“, poručio je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nude prigodnu ponudu hrane i pića.

"Polarni advent" posjetitelji mogu doživjeti do 9. siječnja 2022. godine. Program će se do 19. prosinca odvijati petkom, subotom i nedjeljom od 11 do 19 sati, a od 26. prosinca do 9. siječnja 2022. svakodnevno.

Paljenjem lampica na Zrinjevcu započeo Advent u Zagrebu
Paljenjem lampica na Zrinjevcu započeo Advent u Zagrebu

Zagrebački Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program "Polarnog adventa" zatvara se u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati.

Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"