Obavijesti

News

Komentari 44

Policajac i još troje uhićeni radi iznude: 'Bio je blijed i uplašen'

Policajac i još troje uhićeni radi iznude: 'Bio je blijed i uplašen'
1

Moraš mi dati 22.000 eura. Svakih deset dana isplaćivat ćeš mi 5000 eura. Ako to ne učiniš, ubit ću ti obitelj, prijetio je žrtvama pokvareni policajac u Sv. Ivanu Zelini

VIDEO

Slučajno sam se našao u kafiću tog poslijepodneva tijekom primopredaje novca iznuđivačima. Policajci su bili u nepušačkom dijelu, dok je otac tog mladića sjedio sam za stolom u drugom dijelu i čekao. Izgledao je blijedo i uplašeno, ispričao nam je svjedok uhićenja dvojice iznuđivača u jednom kafiću na području Sv. Ivana Zeline.

- Žrtvi je prišao jedan mladić dok je drugi sjedio za drugim stolom. Vjerojatno je nešto posumnjao jer sam čuo da se raspitivao jesu li policajci u kafiću. Oni su stvarno bili profesionalni, odradili su to brzo i efikasno te svladali obojicu sumnjivaca - nastavlja naš sugovornik. Dodaje da je tamo bilo još gostiju koji su, ništa ne sumnjajući, ispijali popodnevnu kavu.

- Gdje ti je oružje? Gdje je pištolj? - ispitivali su ih, no ništa nisu pronašli. U kafiću je policija 20. svibnja uhitila J. K. (19) i Tomislava D. (28).

Ubrzo potom uhitili su i M. Ž. (19) te zagrebačkog policajca Denisa F. (44). Tomislavov auto, s kojim je došao na primopredaju, ostao je ispred kafića. Policija ga je zapečatila te su ga pretražili nakon što je stigao sudski nalog. Četvoricu sumnjiče da su iznuđivali novac od mladića i njegova oca.

- Moraš mi dati 22.000 eura. Svakih deset dana isplaćivat ćeš mi 5000 eura. Ako to ne učiniš, ubit ću ti obitelj - prijetio im je pokvareni policajac.

Pokvareni policajac: 'Daj mi 22 tisuće eura ili ću ti ubiti obitelj'
Pokvareni policajac: 'Daj mi 22 tisuće eura ili ću ti ubiti obitelj'

Sve je započelo u listopadu 2019. nakon što je mladić od J. K. i Tomislava tražio da mu posude 500 eura. Riječ je o mladićima koje poznaje od ranije, iz istog su kraja te su prijatelji na društvenoj mreži. 

- Pazi, morat ćeš sutra vratiti duplo - upozorili su ga. No zbog loše financijske situacije nije mogao vratiti novac kako je obećao. Mjesec dana kasnije, iznuđivači su žrtvu doveli kod javnog bilježnika pod izlikom da mora samo potpisati osiguranje povrata novca. Tamo je potpisao dvije bjanko zadužnice prema kojima Tomislavu duguje čak 150.000 kn. 

Nastavili su zvati žrtvu i stiskati da vrati dug, a krajem travnja žrtvu je kontaktirao M. Ž. te ga, pod izlikom da želi kupiti njegov mobitel, odvezao autom na parkiralište trgovačkog centra. 

Tamo su ih čekali J. K. i muškarac za kojega će se kasnije utvrditi da je policajac Denis F. Policajac mu je tom prilikom prijetio pištoljem, a kako bi žrtvi dodatno utjerao strah u kosti stavio mu je metak u džep jakne i zaprijetio da to slučajno ne prijavljuje policiji. 

Nakon posljednjeg poziva u kojemu je policajac ozbiljno zaprijetio ocu žrtve, sve su prijavili policiji. 

Većina mještana Sv. Ivana Zeline s kojima smo razgovarali kaže kako ne poznaju policajca koji je odmah udaljen iz službe te ga očekuje disciplinski postupak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa