Obavijesti

News

Komentari 126

Policajac i vojnici tukli se kod Vinkovaca, otišli prije alkotesta

Policajac i vojnici tukli se kod Vinkovaca, otišli prije alkotesta
1

Prema policijskom izvješću, javni i red i mir narušavali su 24-godišnjak i 29-godišnjak, vojne osobe i 31-godišnjak, policijski službenik PU Vukovarsko-srijemske

VIDEO

Komletinci, selo blizu Vinkovaca. Prošla je ponoć 13. svibnja. U kafiću krš i lom. Ni PU Vukovarsko-srijemska ni MUP ni MORH nisu smatrali da je to bitno objaviti iako su u incidentu sudjelovala dvojica policajaca izvan službe, jedan od njih koji je narušavao javni red i mir i drugi koji nije ništa poduzeo da to spriječi, te dvojica vojnika, piše Večernji list.

Policija je na intervenciju stigla zbog dojave o glasnoj glazbi. U prostorijama objekta koji je radio izvan dopuštenog radnog vremena policijska ophodnja zatekla je 61-godišnjeg ugostiteljskog djelatnika u vidno alkoholiziranom stanju. Zbog pružanja pasivnog otpora upotrijebili su silu te su ga priveli. Imao je 2,1 promil alkohola u krvi i dobio je prekršajnu prijavu.

Kako nam je potvrdio Dragoslav Živković, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske, 61-godišnjak je vrijeđao policajce prilikom njihovog postupanja.

U narušavanju javnog reda i mira razbijen je i skupocjeni Audi A5 u vlasništvu mještanina. No vlasnik nije stavio prijedlog za kazneni progon pa nitko nije dobio kaznenu prijavu za oštećenje tuđe stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako piše Večernji, policajci su se dogovorili s vlasnikom auta da će mu platiti štetu kako bi se izbjegao scenarij kaznene prijave i udaljenja iz službe.

Prema policijskom izvješću, javni i red i mir narušavali su 24-godišnjak i 29-godišnjak, vojne osobe i 31-godišnjak, policijski službenik PU Vukovarsko-srijemske.

Protiv njih je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Disciplinski postupak bit će proveden i protiv 32-godišnjaka, policijskog djelatnika, koji je bio nazočan incidentu, ali nije poduzeo ništa da to spriječi.

Priopćenje PU Vukovarsko-srijemske

Vezano uz Vaš upit, obavještavamo Vas kako je 13. svibnja oko 00,30 sati,  u Komletincima, u ugostiteljskom objektu koji je radio protivno ograničenju o vremenu rada, više osoba narušavalo javni red i mir.

Po dojavi o glasnoj glazbi u tom objektu intervenirala je policijska ophodnja koja je u prostorijama objekta zatekla ugostiteljskog djelatnika, a na terasi između ostalih osoba i 61- godišnjaka iz Komletinaca u vidno alkoholiziranom stanju.

Policijski službenici su namjeravali udaljiti osobe koje su zatekli u blizini objekta te su zbog pružanja pasivnog otpora i vrijeđanja bili prinuđeni 61- godišnjaka privesti u policijsku postaju uporabom sredstava prisile. Prije zadržavanja u postaji, u OŽB Vinkovci mu je analizom krvi i urina utvrđena koncentracija od 2,10 g/kg alkohola u organizmu. Glede narušenog javnog reda i mira policija je prekršajno prijavila 61-godišnjaka, dok je o prekoračenju dozvoljenog vremena rada ugostiteljskog objekta izvijestila Državni inspektorat. Nadalje je prekršajnim istraživanjem utvrđeno da su javni red i mir narušavali 24-godišnjak, inače djelatna vojna osoba, 29-godišnjak, također djelatna vojna osoba te 31-godišnjak, inače policijski službenik PU vukovarsko-srijemske izvan službe.

Kako su se navedene tri osobe udaljile s mjesta događaja nakon narušavanja javnog reda i mira,  a zbog odmaka vremena događaja i identificiranja te pronalaska počinitelja, nije provedeno ispitivanje njihove alkoholiziranosti. Stoga je protiv njih također podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, redovitim putem.

Događaju je nazočio i 32-godišnjak, također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske, koji tom prilikom nije narušavao javni red mir. Zbog nedoličnog ponašanja izvan službe 31- godišnjeg policijskog službenika, kao i zbog nepoduzimanja obvezujućih mjera vezanih za narušenu sigurnost te javni red i mir od strane 32- godišnjeg policijskog službenika biti će proveden disciplinski postupak.

Zbog utvrđene sumnje u prekršajnu odgovornost djelatnih vojnih osoba izvijestiti će se  nadležna služba Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Uslijed narušavanja javnog reda i mira oštećen je i jedan osobni automobil, čiji vlasnik  nije stavio prijedlog za kazneni progon počinitelja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić