Obavijesti

News

Komentari 102

Policajac je pištoljem prijetio žrtvi iznude: Ne prijavljuj ovo!

Policajac je pištoljem prijetio žrtvi iznude: Ne prijavljuj ovo!
1

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora za svu četvoricu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, što je ovaj i prihvatio

VIDEO

Četvorica muškaraca, od kojih jedan policajac (44) zadržani su u istražnom zatvoru zbog sumnje na iznudu muškarca i člana njegove obitelji. Dvojica 19-godišnjaka, 28-godišnjak i policajac ispitani su u zagrebačkom državnom odvjetništvu i određen im je istražni zatvor.

POGLEDAJTE VIDEO: Bandić na biciklu Čistoće

Pokretanje videa...

01:55

Sumnja se da su sva četvorica, od početka listopada prošle godine na širem području Zagreba i okolice od žrtava iznuđivali nepostojeći dug. Tako su ovoj žrtvi posudili 500 eura pa sljedeći dan tražili dupli iznos. 

S 500 na 22.000 eura

Oštećeni to nije mogao vratiti pa su ga osumnjičeni odveli kod javnog bilježnika da potpiše dvije bianco zadužnice na iznos od 150.000 kuna. Nakon toga mu je 19-godišnjak dao rok od tjedan dana za vraćanje tih 150.000 kuna uz prijetnju da će mu inače doći doma i fizički ga ozlijediti.

Nakon toga su 19-godišnjak i 28-godišnjak kontaktirali člana uže žrtvine obitelji i zaprijetili kako će, ne vrati li im traženi iznos, dug preprodati "ozbiljnijim igračima".

Sukob na Kvatriću: 'Vidio sam kako je potrčao, imao je pištolj'
Sukob na Kvatriću: 'Vidio sam kako je potrčao, imao je pištolj'

Drugi 19-godišnjak je u travnju ove godine kontaktirao žrtvu, prevario ga kako bi ga namamio u automobil, potom ga je odvezao do parkirališta jednog trgovačkog centra gdje su ih dočekali 19-godišnjak i 44-godišnji policajac.

Policajac je od muškarca zatražio iznos od 22.000 eura i rekao da mu svakodnevno mora isplaćivati iznos od 5000 eura tijekom idućih deset dana i to preko 19-godišnjaka, ukoliko ne želi da mu ubije obitelj. Tada mu je policajac pokazao pištolj i stavio metak u džep uz upozorenje da to ne prijavljuje policiji. 

Iznuđivanje se nastavilo tijekom svibnja, javlja državno odvjetništvo, jer je žrtvu kontaktirao 19-godišnjak u više navrata tražeći novac. 

Budući da žrtva nije imala traženi novac, javio se i policajac tražeći isti iznos - 22.000 eura. Na telefon se javio član uže obitelji žrtve, a policajac je zaprijetio članovima obitelji žrtve i uništenjem imovine ukoliko mu ne isplate traženi iznos. Tada se klupko razmotalo. Naime, žrtve su ipak sve prijavile policiji, pripremile novac pa ga predali iznuđivačima na dogovorenom mjestu nakon čega ih je uhitila policija. 

Političaru iz sefa nestao novac, policija privodila sumnjivce...
Političaru iz sefa nestao novac, policija privodila sumnjivce...

Određen istražni zatvor

Nakon ispitivanja općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela iznude.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora za svu četvoricu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, što je ovaj i prihvatio.

Utvrdi li im se krivica, prijeti im kazna zatvora do deset godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa