News

Komentari 7

Policajac Oskar Fiuri pušten kući iz bolnice, no čeka ga operacija

Policajac Oskar Fiuri pušten kući iz bolnice, no čeka ga operacija

Podsjetimo, u Fiurija je 12. listopada poslije 8 sati pucao Danijel Bezuk (22). Ispalio je rafal, a policajca su pogodila četiri metka. Tri su prošla kroz njega, a četvrti je ostao u ruci

Nakon više od mjesec dana oporavka u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu, policajac Oskar Fiuri pušten je u ponedjeljak na kućno liječenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Napad na Markovu trgu u Zgrebu

Kako doznajemo, mora na rehabilitaciju ruke koja je prošla niz operacija. Nova ga čeka za nekoliko tjedana te će oporavak biti dug.

Podsjetimo, u Fiurija je 12. listopada poslije 8 sati pucao 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine. Došao je na Markov trg naoružan revolverom i kalašnjikovom te se prvo okomio na policajca koji je čuvao ulaz u zgradu Vlade. Iz blizine ga je upucao četiri puta u podlakticu, nadlakticu i tijelo. Tri su metka prošla kroz Fiurija, a jedan je ostao. Njega nisu vadili jer ga nije ugrožavao, a operacija bi samo mogla zakomplicirati stvari. Bezuk je tada pobjegao, no ubrzo si je presudio. Njegovo tijelo na Tuškancu su našli policajci.

Sam policajac tada nam se javio i poslao poruku svim građanima.

-  Za Vas mogu reći da sam ozlijeđen i u boli, ali isto tako borac koji se nikada neće predati pogotovo zbog obitelji i ljudi do kojih mi je stalo. Psihički sam također stabilan unatoč hororu koji sam prošao, a sve širitelje mržnje sa psihopatološkim razmišljanjima i opravdavačima ovakvog sumanutog čina pozivam da zamisle istu ovu tragediju gdje je žrtva netko koga vole - rekao je Fiuri.

Najčitaniji članci