Obavijesti

News

Komentari 1

Policija EU istražuje ubojstvo policajca i nerede na Kosovu

Snage KFOR-a razmještene su kako bi mogle pripomoći policiji EU na srbijanskom sjevernom dijelu Kosova gdje se i dalje odbija suradnja s međunarodnim snagama

VIDEO

Policijska jedinica Europske unije smještena na Kosovu počela je istragu o nedavnim sukobima na sjeveru Kosova u kojima je poginuo jedan kosovski policajac, prenosi Guardian, glasnogovornik snaga EU. Nicholas Hawton potvrdio je da je njihov cilj istražiti ubojstvo Envera Zimberija u srpanjskim neredima. 

– Istraga još traje – objasnio je Hawton i dodao da je njezin cilj uspostavljanje vladavine prava.

Snage KFOR-a razmještene su kako bi mogle pripomoći policiji EU na srbijanskom sjevernom dijelu Kosova gdje se i dalje odbija suradnja s međunarodnim snagama jednako kao i autoritet Prištine. Na razmještaj snaga KFOR se odlučio dan nakon što je NATO-ov zapovjednik general-bojnik Erhard Buehler upozorio na obnavljanje tenzija u okolici zbog uhićenja srbijanskih državljana osumnjičenih za izazivanje nedavnih sukoba.

Podsjetimo, Enver Zimberij ubijen je u sukobima koji su izbili nakon što je kosovska vlada na granici sa Srbijom pokušala postaviti carinske punktove. Srbijanski prosvjednici zapalili su granični prijelaz i postavili cestovne blokade da bi zaustavili snage KFOR-a na putu prema svojim bazama na sjeveru.

Tenzije su se smirile nakon što je Buehler posredovao privremenom dogovoru Prištine i Beograda te uspio dogovoriti ostanak KFOR-a na granici do idućeg sastanka dogovorenog za rujan. Pokušaj Prištine da kontrolira granični prijelaz u Srbiji je protumačen kao pokušaj kontrole Srbijanaca u tom dijelu zemlje koji predstavljaju Srbijanski bastion protiv kosovskog odcjepljenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa