Obavijesti

News

Komentari 5

Policija je ispitala vozača koji je udario i usmrtio biciklista

Policija je ispitala vozača koji je udario i usmrtio biciklista
1

Nakon što je u četvrtak oko 20 sati u Mahićnu kod Karlovca automobilom udario 63-godišnjaka koji je potom preminuo na putu za bolnicu, policija je uhitila, a onda i ispitala 27-godišnjeg osumnjičenika

Podsjećamo, pijani je vozač (27) automobila udario biciklista (63) i pobjegao s mjesta nesreće u četvrtak oko 20 sati u Mahićnu kod Karlovca. Ozlijeđeni 63-godišnjak je na putu do bolnice preminuo, a policija je vrlo brzo došla do vozača koji je skrivio nesreću. Očevidom su utvrdili da je 27-godišnjak upravljao automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 1,33 promila alkohola, te je zbog neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti sustigao i automobilom udario bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 63-godišnjak, koji je započeo skretati u dvorište.

DORH je objavio da je po primitku kaznene prijave osumnjičenik ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu. 

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak u večernjim satima 12. rujna 2019. upravljao pod utjecajem alkohola svojim osobnim automobilom kroz naseljeno mjesto i prednjim dijelom vozila naletio na biciklistu koji se kretao u istom smjeru vožnje pri čemu je vozač bicikla zadobio mnogostruke ozljede od kojih je preminuo ubrzo nakon nesreće. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 27-godišnjak nakon što je prouzročio opisanu prometnu nesreću napustio mjesto događaja bez da je pružio pomoć unesrećenom vozaču bicikla, stoji u priopćenju DORH-a. 

- Nakon ispitivanja, državno je odvjetništvo podnijelo prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.