Obavijesti

News

Komentari 100

Policija je uhitila osumnjičenog za ubojstvo navijača iz Splita

Policija je uhitila osumnjičenog za ubojstvo navijača iz Splita
3

Splitska je policija u srijedu uhitila Nikolu Gusića Janjića (24) iz Strožanca koji je osumnjičen zbog ubojstva godinu dana mlađeg Ivana Mate Blaževića zvanog Blato, istaknutog člana Torcide

VIDEO

Nikola Gusić Janjić (24), kojeg se sumnjiči za ubojstvo Ivana Mate Blaževića, predao se u srijedu u popodnevnim satima te je već oko 17 sati odveden u pritvor na Bilicama, potvrdili su nam to iz splitske PU. Mladić se predao "na području Druge PP", kažu nam iz policije, nikakvih problema nije bilo oko njegovog uhićenja i daljnjeg sprovođenja do zatvora. Neslužbeno, u pitanju je bila još davno najavljivana predaja koja se tek sada realizirala, 40 dana od njegova bijega.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, predaji je prethodio telefonski poziv obitelji Gusić Janjić, koji su obavijestili policiju o tome gdje će i kad doći Nikola i gdje ga policija može preuzeti.

Naime, Nikola Gusić-Janjić je, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, u nekoliko navrata tijekom svojeg bijega i skrivanja kontaktirao sa svojom obitelji te se nakon razgovora s njima odlučio predati policiji. On je na dogovoreno mjesto predaje došao u pratnji člana svoje uže obitelji te su ga policijski inspektori odveli u postaju, odakle je vrlo brzo odveden u pritvor zatvora na Bilicama. Policiji se, neslužbeno, predao u blizini Policijske uprave, iza Trgovačkog suda, samo nekoliko desetaka metara od središnje zgrade policije. 

Ubijeni Blažević u krugu

Kazneno je prijavljen zbog ubojstva 23-godišnjeg Blaževića zvanog Blato, poznatog člana Torcide, zločina koji se odigrao u ranim jutarnjim satima 11. kolovoza u Stobreču.

Nikola Gusić Janjić

Janjić je godinu dana mlađem suparniku zabio oštar predmet u grudi te ga na mjestu usmrtio - kako su liječnici u splitskoj bolnici operacijom pokušali spasiti život Blatu (tako nije bilo moguće utvrditi točnu dubinu kobne ozljede), a oružje nikad nije pronađeno, samo se pretpostavlja kako je osumnjičeni "potegao" nož. Svemu je prethodila svađa, a navodno i neriješeni računi odranije... Nakon zločina, mladić se dao u bijeg te je protiv njega pokrenuta istraga u odsutnosti (već su u tužiteljstvu ispitani prvi svjedoci), kao i raspisana tjeralica. Određen mu je i istražni zatvor tako da sada nije trebalo ponovno obavljati taj dio procedure. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega (u kojem je navodno bio zbog straha od osvete - policija je postavila patrole ispred ulaza u zgradu u Strožancu u kojem živi obitelj osumnjičenog, zbog njihove zaštite), ali i kako ne bi utjecao na svjedoke. Ostaje vidjeti što će Gusić Janjić kazati u svoju obranu.

Napao suca Brunu Marića

Ivan Mate Blažević je široj javnosti postao poznat u listopadu prošle godine, kad je upravo u Stobreču, ali kilometar dalje u restoranu Epetium, s nekolicinom maskiranih muškaraca napao nogometnog suca Brunu Marića. Jedini je uhićen jer su ga zadržali na mjestu napada. Marića je udario mlaznicom vatrogasnog šmrka po glavi, a nogometni sudac je prošao s lakšim ozljedama. Nakon napada Blažević je više od tri mjeseca proveo u pritvoru. U srpnju ove godine je nepravomoćno osuđen na splitskom Općinskom sudu na zatvorsku kaznu od osam mjeseci, koja je zamijenjena radom za opće dobro. Blažević je bio gorljivi pripadnik Torcide, njegovi poznanici kažu da je živio za Hajduk.

- Biti velik za života je teško, biti velik s 23 godine je nemoguće, a ti si bio jedan od tih, najvećih. Ti ostaješ i dalje među nama i nikad ne okrećeš leđa. ZA VJEČNOST... - napisala je Torcida na svom Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.