News

Komentari 1

Policija kod Sl. Broda spasila 16 migranata, među njima i troje djece. Pronašli ih promrzle...

Policija kod Sl. Broda spasila 16 migranata, među njima i troje djece. Pronašli ih promrzle...

Brodsko-posavski policajci spasili su ukupno 16 stranih državljana (Kuba, Irak, Sirija) iz nabujalom Savom poplavljene šume kod Donje Bebrine. Svi su smješteni na sigurno i pružena im je medicinska i svaka druga pomoć

Nakon zaprimljene dojave u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske u ponedjeljak oko 10 sati da se više osoba nalazi u šumi u poplavljenom području Donje Bebrine, nedaleko od Slavonskog Broda, a kojima je potrebna žurna pomoć, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su odmah upućeni na mjesto događaja. 

Oko 10.30 sati policijski službenici su između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save na nepristupačnom terenu uočili više osoba koje su doveli do zaštitnog nasipa te službenim policijskim vozilima prevezli u policijsku postaju.

- Radi se o 16 stranih državljana (5 državljana Kube, 9 državljana Republike Irak te 2 državljana Sirijske Arapske Republike) među kojima je i troje djece, a koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su osobe bile mokre i promrzle pružena im je medicinska pomoć, u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa policajci su im osigurali suhu odjeću i obuću, tople napitke i hranu. 

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku te podnošenju odgovarajućih pismena.

- Ponovno upozoravamo osobe koje čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina. Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane - rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.  

Najčitaniji članci