Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Curicu koja ne govori pronašli u stanu punom žohara i smeća

Susjedi su ispričali da je majka prije pet godina došla kući s bebom, ali da ju je ubrzo poslala živjeti s bakom. Muža su joj deportirali u Ukrajinu. Međutim, beba je ipak bila kod kuće

Foto: Profimedia
39 komentara

Policija je morala nositi zaštitna odijela u akciji spašavanja petogodišnjakinje koju su ruski mediji nazvali ‘ženskim Mowglijem’. Djevojčica ne zna pričati niti se zna ponašati s ljudima, a čini se da je živjela u smeću do grla, punim žohara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zanemarenu polugolu curicu nazvali su Ljubov, odnosno Ljubav. Kad su je pronašli, bila je dehidrirana i bolesna budući da ju je mama Irina Garašenko (47) u prljavom stanu punom smeća ostavila samu više dana, prenosi Daily Mail.

Mowgli girl in Moscow flat | Autor: IC/east2west news Foto: IC/east2west news

Izgladnjela djevojčica u hrpi smeća punom žohara napravila si je sklonište gdje se skrivala, a stan je bio u tako strašnom stanju da je policija morala nositi zaštitna odijela. Iz trenutka u trenutak otkrivali su sve stravičnije detalje. Ogrlica koju je nosila, urasla joj je u vrat koji je bio pun rana. Prvi susret je pokazao da djevojčica je zna pričati, da samo proizvodi zvukove i da nije socijalizirana.

Kad su joj po dolasku ponudili vodu, ruski mediji pišu da je ‘popila dvije litre’. Istražitelji također smatraju da ima znakove anoreksije, no sve će točno znati nakon pregleda.

U stan je prvi ušao susjed nakon što je čuo očajnički plač djevojčice, a on je onda pozvao policiju.

Mowgli girl in Moscow flat | Autor: east2west news Foto: east2west news

- Skoro smo se onesvijestili u kakvom je stanju bio stan i koliko je smrdio. Policajci su morali obući zaštitna odijela. Smeće je već istrunulo i nesnosno je smrdjelo. Curica je sjedila na klupi prozora u kuhinji. Na sebi je imala šešir i majicu. Nije imala donje rublje. Strašno je plakala. Nije bilo nikakve hrane u stanu, a posvuda su gmizali žohari - rekao je susjed.

Mowgli girl in Moscow flat | Autor: east2west news Foto: east2west news

Susjedi su ispričali da je majka prije pet godina došla kući s bebom, ali da ju je ubrzo poslala živjeti s bakom. Muža su joj deportirali u Ukrajinu. Međutim, beba je ipak bila kod kuće i kako se zasad čini, moguće je da odonda nije vidjela vanjski svijet.

Nakon što je policija spasila dijete, majka se vratila, a susjedi su je spriječili da pobjegne. Ubrzo je uhićena pod optužbom pokušaja ubojstva i zadržana u pritvoru.

Susjedi su također posvjedočili da je žena često bila elegantno odjevena, pričala je da ima stalan posao i pomagala je u čišćenju zajedničkih prostorija u stambenom bloku u kojem su živjeli.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message