News

Komentari 9

Policija na Floridi upala u kuću bivše COVID analitičarke koja je prozvala vladu da skriva brojke

Policija na Floridi upala u kuću bivše COVID analitičarke koja je prozvala vladu da skriva brojke

Rebekah Jones ranije je optužila američku vladu da skriva prave brojke i zataškava razmjere pandemije u toj zemlji, policija joj upala u kuću i oduzela svu elektroniku zbog sumnje da je provalila u državne servere

Rebekah Jones je odbila otkaz iz Ministarstva zdravlja u svibnju s pozicije COVID analitičarke, nakon što je javno optužila američku vladu da skriva prave brojke o zaraženima i umrlima od koronavirusa. U ponedjeljak joj je policija s dugim cijevima upala u kuću na Floridi zbog sumnji da je upala u vladin interni sustav komunikacije i poslala poruku na 1750 različitih adresa vladinih službenika. 

- Vrijeme je da progovoriš prije nego umre još 17.000 ljudi. Znaš da je ovo pogrešno. Ne želiš biti dio ovoga. Budi junak. Progovori prije nego je prekasno - stoji u poruci. 

Prema nalogu za pretragu stana, poruka je poslala u popodnevnim satima 10. studenog s IP adrese povezane s Jonesinom kućom. Oko 10 policajaca s dugim cijevima se pojavilo pred njenim vratima u 8:30 ujutro, a kamera u kući je sve snimila.

 

Na snimci se vidi kako je jedan od policajaca uperio pištolj prema stepenicama dok mu je Jones govorila da su gore samo njeno dvoje djece. Tvrdi da je policajac uperio pištolj prema 2-godišnjoj kćeri, 11-godišnjem sinu i suprugu, ali video to ne pokazuje eksplicitno. 

- Uperili su pištolj u mene na udaljenosti od 15 centimetara. Uzeli su nam sva računala, moj mobitel i nekoliko vanjskih memorija - rekla je Jones. 

Policijski glasnogovornik, Gretl Plessinger, rekao je da su agenti kucali na njena vrata i zvali ju kako bi smanjili moguću uznemirenost obitelji. Jones je 20 minuta odbijala doći na vrata, poklopila je agentima slušalicu i njezina obitelj je bila na katu kad su ušli u kuću. Plessinger nije objasnila zašto su agenti došli s dugim cijevima. 

- U nijednom trenutku nisu uperili oružje u nekoga u kući - rekao je policijski načelnik Rick Swearingen.

'Nisam hakerica'

Jones je za CNN rekla da nije ona poslala poruku.

- Nisam haker. Poruka je pisana na način na koji se ja ne izražavam i puna je grešaka koje ja ne radim - izjavila je i dodala da je čak i broj u poruci umanjen jer nije zbrojeno još 430 smrti, što ona nikad ne bi učinila. 

 - Među zaplijenjenom elektronikom se nalaze i USB-ovi koji sadrže dokaz da je američka vlada lagala u siječnju o informacijama koje ima i upozorenjima CDC-ja i dokaze o ilegalnim aktivnostima koje je napravila naša vlada - tvrdi Jones. 

Jones vjeruje da je sve orkestrirao guverner Ron DeSantis kojeg je javno optužila da mulja s podacima o broju zaraženih i da tako ugrožava sve Amerikance. Iz vlade negiraju svaku povezanost sa slučajem.

Najčitaniji članci