News

Komentari 0

Policija na Pagu uklonila mine i eksplozivne naprave iz jame Ivć

Policija na Pagu uklonila mine i eksplozivne naprave iz jame Ivć

U Ivć jami su jučer pronađene i odvezene na uništenje dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71

Policijski stručnjaci za protueksplozijsku zaštitu iz Zagreba i Gospića očistili su od minsko-eksplozivnih sredstava jamu u Caski na otoku Pagu i u petak poručili građanima da nikad samostalno ne uklanjanju odbačeno oružje.

Nakon nedavnog uklanjanja naoružanja iz jame Pod Pakljom sada je očišćena i Ivć jama kod Caske, u istoimenoj uvali u neposrednoj blizini glasovite paške plaže Zrće, 2,5 km udaljeno od Novalje, izvijestili su iz Policijske uprave ličko-senjske.

U Ivć jami su jučer pronađene i odvezene na uništenje dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71.

Tim je povodom, a radi zaštite svih građana, policija ponovila poziv svima koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da to prijave policiji, a ne da ih ostavljaju na javnim prostorima, te da ih ne donose sami u policijske postaje, da ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji.

Pogotovo su naglasili da je neprihvatljivo odbacivanje naoružanja u prirodu, u kontejnere za odlaganje otpada ili u parkove, gdje eksplozivna sredstva postaju dostupna neovlaštenim osobama i djeci pa netko može stradati.

Shodno akciji „Manje oružja - manje tragedija“ policija u slučaju dragovoljne predaje oružja ne  pokreće ni prekršajni niti kazneni postupak za ilegalno posjedovanje naoružanja.