Obavijesti

News

Komentari 161

Policija o noći kad su premlatili i ubili profesora: 'Prijavio je da krše mjere, nismo smjeli ući'

Policija o noći kad su premlatili i ubili profesora: 'Prijavio je da krše mjere, nismo smjeli ući'

Ispred udruge zatekli su Ninu Čengića, koji im je dao informacije da se unutar objekta krše mjere. Kako prema zakonu nisu imali ovlasti ući, otišli su. Muškarac je ostao. Četvorka ga je brutalno pretukla

VIDEO

Varaždinska policija objavila je detalje o noći kad su troje muškaraca i žena prebili varaždinskog profesora Ninu Čengića koji je kasnije od zadobivenih ozljeda preminuo.

Roditelji ubijenog profesora: 'Nisu nazvali ni da se ispričaju'
Roditelji ubijenog profesora: 'Nisu nazvali ni da se ispričaju'

Policija kaže da su 29. svibnja stigli ispred udruge u Varaždinu nakon dvije anonimne dojave da se unutra krše epidemiološke mjere. Ispred udruge zatekli su Ninu Čengića, koji im je dao informacije da se unutar objekta krše mjere.

Kako prema zakonu nisu imali ovlasti ući, otišli su.

Majka u šoku nakon ubojstva profesora: 'Ne mogu vjerovati da su ovo napravila moja djeca'
Majka u šoku nakon ubojstva profesora: 'Ne mogu vjerovati da su ovo napravila moja djeca'

Muškarac je ostao. Četvorka ga je brutalno pretukla. Palicama i remenjem. Umro je.

Svi su u pritvoru, dvoje osumnjičenih su brat i sestra, a kod žene su u kući pronašli pištolj i gotovo 300 komada streljiva.

Priopćenje varaždinske policije prenosimo u cijelosti:

Povodom interesa građana i brojnih upita medija  koji se odnose na događaje vezane uz kazneno djelo ubojstva 35-godišnjaka u Varaždinu, Policijska uprava varaždinska obavještava o slijedećem:

Kriminalističkim istraživanjem i analizom događaja, utvrđeno je da je dana 29. svibnja 2021. godine oko 4 sata Operativno-komunikacijski centar PU varaždinske zaprimio dvije dojave od anonimnih građana kojima prijavljuju da se u prostoru jedne udruge u Varaždinu, Graberje, krše epidemiološke mjere koje su na snazi. Odmah po prvoj dojavi, na mjesto događaja upućena je ophodnja temeljne policije Policijske postaje Varaždin.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski su službenici došli do ulaznih vrata spomenute udruge koja su bila zaključana, a u unutrašnjosti se čula prigušena glazba. Policijski službenici su se na adresi zadržali 30-ak minuta, a cijelo to vrijeme su pokušavali dozvati osobe iz unutrašnjosti, no nitko nije otvarao vrata niti u tom vremenu nitko nije izašao iz objekta dok policijski službenici prema zakonskim odredbama, s obzirom na utvrđene okolnosti nisu imali ovlasti za nasilno ulaženje u objekt.

Prilikom tog postupanja, na prostoru ispred udruge nalazio se i muškarac, za kojeg su provjerili identitet i utvrdili da se radi o oštećenom 35-godišnjaku, a koji je policajcima dao informacije da se u unutrašnjosti objekta krše epidemiološke mjere. Iste prilike nije izjavljivao da se prethodno nalazio u objektu, niti da bi se ranije sukobio sa nekim, dok vidljivih ozljeda nije imao.

Policijski su službenici napustili adresu postupanja zbog drugih zadaća, no o utvrđenom su izrađena pismena temeljem kojih su se trebale prikupiti dodatne informacije i činjenice o okolnostima dojave o kršenju epidemioloških mjera, a temeljem čega bi se o ishodu utvrđenog poduzele odgovarajuće mjere i radnje i obavijestila druga nadležna tijela, dok je 35-godišnjak ostao na istoj adresi.
 
Istog dana oko 6 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu građanina da u Varaždinu, ulica Graberje, leži ozlijeđena muška osoba bez svijesti. Dolaskom  policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je da se radi o spomenutom 35-godišnjaku s vidljivim tjelesnim ozljedama. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su mu pružili hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je  zbog teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju.

Nažalost, u nedjelju, 30. svibnja, uslijed zadobivenih teških ozljeda, 35-godišnjak je preminuo u bolnici.
 
Provedenim izvidima i kriminalističkim istraživanjem, koje je promptno poduzeto od strane policijskih službenika kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, identificirani su  i uhićeni počinitelji navedenog kaznenog djela, pretraženi su domovi i drugi prostori kojima se  isti koriste te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Također se i dalje, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.
 
U razdoblju od veljače 2020. godine do 29. svibnja 2021. godine, policijski su službenici zaprimili 5 dojava o kršenju epidemioloških mjera u spomenutom objektu te su postupanjem policijskih službenika, u  2 slučaja utvrđene povrede Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u svezi čega je odgovornoj osobi izdan prekršajni nalog. U ostala 3 slučaja nisu utvrđeni elementi prekršaja.

Osim navedenih izdanih prekršajnih naloga, o tim je događajima obavješten Državni inspektorat vezano uz utvrđivanje prekršaja iz njihove nadležnosti zbog obavljanja djelatnosti usluživanja alkoholnih pića suprotno zakonskim propisima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21