News

Komentari 97

Policija o smrti muškarca u splitskoj postaji: 'Prije dolaska u zatvor pregledan je u bolnici'

Policija o smrti muškarca u splitskoj postaji: 'Prije dolaska u zatvor pregledan je u bolnici'

Očevidom nije utvrđena nasilna smrt, a prema svemu sudeći, preminuli muškarac bio je splitski beskućnik koji je u posljednje vrijeme boravio na Pazaru i odbijao je pomoć

Na Badnjak je u II policijskoj postaji u Splitu iznenada preminuo mušarac (51), nakon što ga je policija privela radi narušavanja javnog reda i mira. Policija je upravo objavila što se dogodilo u njihovoj postaji.

"Sinoć, pola sata prije ponoći u sobi za zadržavanje u II. Policijskoj postaji u Splitu preminuo je 52-godišnji muškarac prema kojem su policijski službenici postupali zbog narušavanja javnog reda i mira. Prije privođenja u policiju odveden je u bolnicu radi pregleda, te kada nije zadržan na liječenju doveden je u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja.

Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku nije kontaktan te je pozvana ekipa HMP koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja. O događaju je obaviještena zamjenica ŽDO-a te je naložen očevid i medicinska obdukcija te je tijelo prevezeno na Odjel patologije. Očevidom nije utvrđena nasilna smrt", priopćila je policija.

Slobodna Dalmacija javlja kako je preminuli bio splitski beskućnik, koji je u posljednje vrijeme boravio na Pazaru. Građani su mu navodno više puta htjeli pomoći, ali muškarac je odbijao pomoć.

- Gospodin nije bio naš korisnik jer nije htio, nažalost, ali to je bio njegov izbor. Godinama smo mu nudili pomoć, ali ju je odbijao. Ne možete prisiliti nekoga da prihvati pomoć - rekli su nam kratko iz splitske udruge MoSt koja brine o potrebitima, a imaju i smještajne jedinice za beskućnike.

Inače, slična stvar se dogodila i u rujnu kada je također muškarac koji je bio priveden u alkoholiziranom stanju preminuo u pritvoru splitske policijske postaje.

Najčitaniji članci