Obavijesti

News

Komentari 112

Policija o šokantnoj tvrdnji dr. Sakomana da su dva policajca šmrkala kokain: 'Istražujemo'

Policija o šokantnoj tvrdnji dr. Sakomana da su dva policajca šmrkala kokain: 'Istražujemo'

U sklopu provjera svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisiti će daljnje mjere i radnje, rekli su iz zagrebačke policije nakon izjava doktora Sakomanu o policajcima i kokainu

VIDEO

Nakon šokantnih izjava doktora Slavka Sakomana, koji je u razgovoru za N1 govorio o policajcima koji su navodno šmrkali kokain tijekom intervencije na Staru godinu, oglasili su se i iz zagrebačke policije.

- Vezano uz Vaš upit obavještavamo da smo upoznati s izjavom dr. Sakomana prilikom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji. Naravno, u interesu je ove policijske uprave utvrditi ili demantirati iznijete navode. Stoga je Policijska uprava zagrebačka odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman - rekli su iz policije. 

'Policajci su na na intervenciji šmrkali kokain. S njima bio sin visokog državnog dužnosnika'
'Policajci su na na intervenciji šmrkali kokain. S njima bio sin visokog državnog dužnosnika'

- Također, u sklopu provjera svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisiti će daljnje mjere i radnje - dodaju iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stručnjak za liječenje ovisnosti za sporni je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri, ispričao je u emisiji.

- Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao - ispričao je Sakoman. 

Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.

Sakoman je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije.

- To se 100 posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja - tvrdi.

Sindikat policije: Trebao je to prijaviti ranije

Sindikat policije Hrvatske dosad nije imao nikakvih saznanja o policijskoj intervenciji o kojoj je danas u programu jedne televizijske kuće govorio dr. Slavko Sakoman te time, nažalost, nanio štetu svim policijskim službenicima koji odgovorno obavljaju svoje dužnosti. Žalosti nas da je dr. Sakoman u javnosti ispričao priču za koju je saznao iz treće ruke, bez ikakvih dokaza te da cijeli slučaj nije ranije prijavio policiji kako bi sve na vrijeme istražilo, stoji u priopćenju kojeg je poslao Sindikat policije Hrvatske.

Navode kako je 'priča o policijskim službenicima koji su na intervenciji na Staru godinu navodno konzumirali kokain, koju je dr. Sakomanu iznijela majka dugogodišnjeg ovisnika, prije nego se provedu relevantne provjere baca sjenu na rad cijele policije. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu dr. Sakoman je trebao znati koliko je nezgodno iznositi neprovjerene paušalne priče i koliko ovakvo generaliziranje može stigmatizirati policijske službenike. Sama priča bez konkretnih pojedinaca i prijave policiji može biti samo u kategoriji urbanih legendi ili nevjerojatnih događaja, za koje nitko nije siguran jesu li se ili nisu dogodili, pa tako i u ovom slučaju niti javnost niti dr. Sakoman ne mogu sa sigurnošću znati ili tvrditi da se navedeni događaj zaista dogodio, dok se isti ne prijavi i ne istraži'.

Ističu kako je u svom istupu je dr. Sakoman rekao kako ne bi želio da niti jedna obitelj spomenutih djelatnika MUP-a pretrpi štetu, no postavlja se pitanje je li iznoseći ovu priču razmišljao o šteti koja se nanosi svim drugim policajcima i njihovim obiteljima. Ne trebamo takav tip solidarnosti, već pozivamo dr. Sakomana da, ukoliko je upoznat sa svim detaljima slučaja, sve prijavi policiji kako bi se utvrdilo što se doista dogodilo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina