Obavijesti

News

Komentari 23

Policija o uhićenju svog šefa: 'Tražio je kolegu da s mobitela osumnjičenog briše sadržaj'

Policija o uhićenju svog  šefa: 'Tražio je kolegu da s mobitela osumnjičenog briše sadržaj'

Načelnika sisačke policije Marijana Detelića sumnjiče da je od kolege policajca tražio da prije pretrage sadržaja vrati mobitel osumnjičeniku, a potom i da obriše njegove poruke

VIDEO

USKOK je priopćio kako je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg policijskog službenika zbog osnovane sumnje u trgovanje utjecajem. Kako su mediji neslužbeno prenijeli, riječ je o načelniku Policijske postaje Sisak Marijanu Deteliću.

Priopćenje Uskoka prenosimo u cijelosti:

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik Policijske postaje Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija koje koristi jedan osumnjičenik pronađen i oduzet mobitel, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenosti prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku bez da ga prethodno pretraži.

Kad je policijski službenik to odbio, zatražio je od njega da prije ishođenja naloga za pretragu mobitela i prije provođenja pretrage iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

O uhićenju visokorangiranog policijskog službenika izvijestio je i MUP. Kažu da su ga odmah, odlukom načelnika Policijske uprave Sisačko-moslavačke, udaljili s dužnosti te ga očekuje disciplinski postupak. I MUP-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje utjecajem.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni policijski službenik, koristeći svoj položaj nadređenosti prema policijskom službeniku za obradu kriminaliteta, a koji je provodio kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela pomaganje u pronevjeri, od njega zatražio da vrati mobilni uređaj osumnjičenoj osobi koji je oduzet tijekom obavljanje pretrage doma i drugih prostorija, bez da se taj mobitel prethodno pretraži.

Nakon što je policijski službenik za obradu kriminaliteta to odbio učiniti osumnjičeni policijski službenik, ponovo koristeći svoj položaj nadređenog, od njega je zatražio da prije pretrage uređaja u mobilnoj aplikaciji za komunikaciju obriše svu komunikaciju između  osumnjičenog za kazneno djelo pomaganje u pronevjeri i njega, a što je policijski službenik za obradu kriminaliteta odbio učiniti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku te je protiv njega PNUSKOK podnio kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičeni policijski službenik je odlukom načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljen iz službe, te protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.